Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10x eten en drinken voor een slanke taille

Bram De Brabander
7 min read

Wil jij een slankere taille? Dan gaat het niet alleen om hoeveel je eet, maar ook om wat je eet. In dit artikel zetten we 10 voedingsmiddelen op een rij die helpen om buikvet te verbranden.

1. Water

Wist je dat we niet heel goed zijn in het onderscheiden van dorst en honger? Grote kans dat je regelmatig een tussendoortje neemt terwijl je lichaam eigenlijk om vocht vraagt. Neem daarom eerst een glas water als je zin hebt om te eten.

Ook voor je maaltijden een glas water drinken, helpt je om minder te eten. Drink in totaal zo’n twee liter per dag.

2. Groene thee

Groene thee bevat stofjes die je vetverbranding stimuleren. Het is dan ook een populair ingrediënt in afslanksupplementen. Start je dag daarom met een lekkere kop groene thee. Uiteraard zonder suiker.

3. Appelazijn

Appelazijn helpt je om af te slanken. Er worden allerlei onderzoeken gedaan om erachter te komen waar dit precies aan te danken is. Er zijn aanwijzingen gevonden dat appelazijn helpt om je eetlust te remmen, je metabolisme te verhogen, je vetverbranding te boosten en je vetopslag te verminderen.

4. Spinazie

Spinazie is een echte superfood. Het zit bomvol vitamines, mineralen, antioxidanten en vezels. Vezels dragen bij aan een voldaan gevoel, waardoor je makkelijker tussendoortjes afslaat en kleinere porties eet.

5. Eieren

Naast vezels zorgen ook eiwitten voor een verzadigd gevoel. En die vind je uiteraard terug in eieren. Begin je dag daarom met een gekookt eitje bij je ontbijt. Of maak er een omelet van met spinazie.

Belangrijk om te weten: men dacht lange tijd dat eieren ongezond zijn en dat ze ongezonde cholesterolwaardes in de hand werken. Dit is echter al een tijd achterhaald. Sterker nog: het eten van één tot drie eieren per dag kan juist ook een goede invloed hebben op je cholesterolwaardes.

6. Vette vis

Ook vette vis is rijk aan eiwitten. Daarnaast bevat het nog een belangrijke voedingsstof: omega 3. Die is goed voor je hart en hersenen en kan je helpen om buikvet te verbranden.

Zalm, haring, paling, makreel en sardines zijn goede voorbeelden van vette vissoorten.

Voedingssupplementen met omega 3 helpen eveneens beschermen tegen hart- en vaatziekten.

7. Krillolie

Vette vis is een erg goede bron van omega 3, maar er is nog een betere bron: krillolie. Krillolie bevat namelijk omega 3-vetzuren in een vorm die je lichaam erg makkelijk kan opnemen. Meer over krillolie lees je hier.

8. Noten

Noten bevatten vezels, eiwitten en gezonde vetten. Drie voedingstoffen die bijdragen aan een verzadigd gevoel. Een handje noten is daarom een goed tussendoortje als je een slankere taille wilt. Noten zijn ook erg rijk aan calorieën, dus houd wel je porties in de gaten.

9. Skyr (of hüttenkäse)

Kwark is ook een goede eiwitbron. Skyr is een kwarksoort die erg veel eiwitten bevat en relatief weinig calorieën. Het kan wel wat zuur van smaak zijn, dus breng het indien gewenst op smaak met wat fruit of stevia.

Vind je skyr toch niet lekker? Dan is hüttenkäse ook een goede optie.

10. Havermout

Havermout is ontbijt dat echt vult, waardoor je niet om 10 uur alweer zin hebt in een koekje. Bovendien is het goed voor je darmen en levert het belangrijke mineralen, waaronder magnesium (waar veel mensen een tekort aan hebben).

Maak je havermoutpap extra verzadigend door wat noten(pasta), pitten of zaden toe te voegen.

Gezonde muesli of natuurlijke granola – boordevol noten, pitten en zaden – zijn eveneens volwaardige vervangers en ideale ontbijten om een heel eind de dag door te raken.

Om te onthouden

Het eten en drinken uit dit artikel draagt bij aan een slanke taille. Maar onthoud: er bestaan geen wondermiddeltjes waarmee de kilo’s er moeiteloos afvliegen. Het gaat altijd om het totale plaatje van wat je binnenkrijgt.

Bronnen: Frost G, Sleeth ML, Sahuri-Arisoylu M, Lizarbe B, Cerdan S, Brody L, Anastasovska J, Ghourab S, Hankir M, Zhang S, Carling D, Swann JR, Gibson G, Viardot A, Morrison D, Louise Thomas E, Bell JD, Nat Commun, 2014. Sakakibara S, Yamauchi T, Oshima Y, Tsukamoto Y, Kadowaki T, Biochem Biophys Res Commun, 2006. Yamashita H, Crit Rev Food Sci Nutr, 2016. Kondo T, Kishi M, Fushimi T, Kaga T, J Agric Food Chem, 2009. Blesso CN, Andersen CJ, Barona J, Volek JS, Fernandez ML, Metabolism, 2013. Schnohr P, Thomsen OO, Riis Hansen P, Boberg-Ans G, Lawaetz H, Weeke T, J Intern Med, 1994.

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…