Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen om meer komkommers te eten

Anja
2 min read

De komkommer behoort tot de foodhype. De langwerpige vrucht, die vooral in salades en tussendoortjes in dunne plakjes voorkomt, wordt tegenwoordig overal voor gebruikt. Sommigen noemen het krokant water, anderen een hemelse versnapering. Waarom zou je meer komkommers moeten eten?

1. Vitamines en mineralen

Dat een komkommer gezond is, zal je misschien niet verbazen. Maar wist je ook dat diezelfde komkommer boordevol water zit? Hierdoor bevat een komkommer geen vetten, suikers en kleurstof. Juist de goede dingen die je nodig hebt, vind je in de komkommer – zij het in geringe aantallen. Een komkommers bevat eiwitten, ijzer, calcium, vezels en verschillende vitamines.

2. Oneindig snacken

Komkommers zijn een valide keuze voor een gezonde levensstijl en voeding. Je kunt komkommers snacken totdat "je niet meer kunt". Het is toch niet slecht voor je (je eet namelijk voornamelijk water) en je krijgt zelfs vitamines en belangrijke stoffen binnen. Toegegeven, je moet flink wat komkommers verorberen om die binnen te krijgen. Maar hé, iets is beter dan niets toch?

3. Eetbaar drinken

Een komkommer bestaat voor 99% uit water. Dat kun je goed merken als je een komkommer eet. Met het eten van een komkommer houd je jezelf gehydrateerd.

4. Middel tegen een slechte adem

Komkommers helpen je van een slechte adem af. Het groene goud bevat namelijk een verkoelend effect op je maag. De stof in je maag die de bacteriën voor een slechte adem produceren, worden er drastisch door verminderd.

5. Goed voor je hersenen

Komkommers zijn ook nog eens brainfood. Dat bleek uit een onderzoek uit Londen. De stoffen die komkommers bevatten, zijn stoffen die je hersenen hard nodig hebben tegen geheugenverlies en andere mentale ziektes. De onderzoekers ontdekten dat komkommers met name goed tegen alzheimer werken.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…