Overlegcomité: mondmaskers mogen af op openbaar vervoer
Het Overlegcomité heeft de coronabarometer, die sinds maart dit jaar op code geel stond, gedeactiveerd. De belangrijkste gevolgen: vanaf maandag 23 mei verdwijnt de...
Inhoud
Hoe je vroeger iets at, thuis, heeft veel impact op de keuzes die je als adolescent maakt qua voeding. Misschien heb je vroeger nooit spruitjes kunnen waarderen, omdat het altijd op dezelfde smoezelige manier werd klaargemaakt. Dat is best zonde, want veel ouderwetse groentjes laat men massaal links liggen. Bloemkool, bijvoorbeeld. Terwijl de vezelrijke groente top is! En hier is waarom.
Bloemkool is een krachtige groente. Het is buitensporig vullend, maar niet buitensporig rijk aan calorieën! Bloemkool bevat nog geen 25 kcal per 100 gram. Bloemkool past in ieder dieet.
Je moet veel groenten en fruit eten, dat is algemeen bekend. Maar er is niet één enkele groente die alle benodigde vitamines en bouwstoffen bevat. Daarvoor moet je variëren. Daarvoor is de bloemkool geknipt!
Bloemkool met een papje maken is lekker, maar je kunt vele andere kanten met een bloemkool op. Je kunt een bloemkool roerbakken, in de ovenschotel doen, marineren, barbecueën… je fantasie bepaalt de mogelijkheid!
Veel gevarieerd eten (met in dat dieet uiteraard bloemkool) vermindert het risico op hart- en vaatziektes significant. Daarnaast gaat het darmkanker tegen. Een investering in je gezondheid.
Dat klinkt misschien vreemd, maar er zijn heel veel biologische bloemkolen in de omloop. Zoveel zelfs, dat je het als een duurzame, bewuste groente kunt beschouwen. Eerlijk, lekker en bewust genieten.
Lees ook:
Het Overlegcomité heeft de coronabarometer, die sinds maart dit jaar op code geel stond, gedeactiveerd. De belangrijkste gevolgen: vanaf maandag 23 mei verdwijnt de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon