Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 X daarom is bloemkool goed voor je!

Anja
2 min read

Hoe je vroeger iets at, thuis, heeft veel impact op de keuzes die je als adolescent maakt qua voeding. Misschien heb je vroeger nooit spruitjes kunnen waarderen, omdat het altijd op dezelfde smoezelige manier werd klaargemaakt. Dat is best zonde, want veel ouderwetse groentjes laat men massaal links liggen. Bloemkool, bijvoorbeeld. Terwijl de vezelrijke groente top is! En hier is waarom.

1. Weinig calorieën

Bloemkool is een krachtige groente. Het is buitensporig vullend, maar niet buitensporig rijk aan calorieën! Bloemkool bevat nog geen 25 kcal per 100 gram. Bloemkool past in ieder dieet.

2. Gezonde, gevarieerde levensstijl

Je moet veel groenten en fruit eten, dat is algemeen bekend. Maar er is niet één enkele groente die alle benodigde vitamines en bouwstoffen bevat. Daarvoor moet je variëren. Daarvoor is de bloemkool geknipt!

3. Mogelijkheden

Bloemkool met een papje maken is lekker, maar je kunt vele andere kanten met een bloemkool op.  Je kunt een bloemkool roerbakken, in de ovenschotel doen, marineren, barbecueën… je fantasie bepaalt de mogelijkheid!

4. Supergezond

Veel gevarieerd eten (met in dat dieet uiteraard bloemkool) vermindert het risico op hart- en vaatziektes significant.  Daarnaast gaat het darmkanker tegen. Een investering in je gezondheid.

5. Duurzaam

Dat klinkt misschien vreemd, maar er zijn heel veel biologische bloemkolen in de omloop. Zoveel zelfs, dat je het als een duurzame, bewuste groente kunt beschouwen. Eerlijk, lekker en bewust genieten.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…