Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 X manieren om af te vallen zonder fitness

Camille
2 min read

Je wilt graag een paar kilootjes kwijt raken maar de gedachte aan fitness in de sportschool alleen al maakt je misselijk. We hebben goed nieuws! Je hoeft helemaal niet te zwoegen in de gym om die overtollige kilo’s te verliezen. Hieronder 5 manieren hoe je kunt afvallen zonder naar de sportschool te gaan:

1. Nuttig minder suiker

Drink jij je koffie of thee met suiker? Leer jezelf dan aan om de suiker achterwege te laten. Suiker zorgt ervoor dat je suikerspiegel stijgt en is slecht voor je lichaam. Ook kan het leiden tot onder andere gewichtstoename en suikerziekte. Probeer dus ook niet teveel suikerhoudende dranken te nuttigen zoals bijvoorbeeld Redbull en Bullit.

2. Geen snacks

Snacken is de grootste valkuil op het gebied van afvallen, probeer daarom zo min mogelijk te snacken. Als je toch behoefte hebt aan een snack, neem dan een stuk fruit in plaats van een chocolade reep of koekje. Wist je dat 100 gram melkchocolade meer dan 500 kcal bevat? Niet doen dus!

3. Drink meer water

Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt op een dag. Een mens heeft gemiddeld 2 liter water per dag nodig. Het drinken van water helpt bij vetverbranding en zorgt ervoor dat schadelijke stoffen worden afgevoerd. Vindt je gewoon water niet lekker? Voeg dan wat blaadjes mint toe en een schijfje citroen.

4. Wandelen

Je hoeft niet de sportschool in te duiken om aan genoeg beweging te raken. Wandelen is een perfecte manier om dagelijks te bewegen. Het zorgt voor een goede conditie, hogere vetverbranding en sterkere spieren!

5. Goede nachtrust

Zorg te allen tijde voor een goede nachtrust. Het is belangrijk om minstens 7 uur ( het liefst 8 uur) per nacht te slapen. In je slaap hersteld het lichaam zich om weer fris aan een nieuwe dag te beginnen!

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…