Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Aankleden hoeft niet vandaag: Nationale Pyjamadag zet Bednet vzw in de kijker

Lore
4 min read

De kans is groot dat je deze ochtend heel wat kinderen (nog) in pyjama de schoolpoort zag binnenstappen. Maar nee: ouders zijn vandaag niet massaal vergeten hun kinderen aan te kleden, het gaat om een actie in het kader van Nationale Pyjamadag.

Op Nationale Pyjamadag houden talloze scholieren namelijk hun pyjama aan in solidariteit voor kinderen en jongeren die niet naar school kunnen komen wegens langdurige ziekte. De jaarlijkse themadag is een initiatief van Bednet vzw, dat ervoor zorgt dat zieke kinderen toch mee in de klas zitten van thuis uit.

Over Nationale Pyjamadag

Vandaag organiseert Bednet voor de vijfde keer op rij Nationale Pyjamadag. De actie is in de eerste plaats gericht leerlingen, leraren, directies… die door vandaag in pyjama naar school te komen langdurig zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem willen steken.

Maar uiteindelijk kan iedereen die de actie en Bednet een warm hart toedraagt vandaag zijn/haar pyjama aanhouden. En zo zitten sommige volwassenen vandaag ook lekker in pyjama of onesie op het werk.

Scholen, klassen, jeugdbewegingen, sportclubs… die een groepsfoto in pyjama delen, steunen trouwens niet alleen hun zieke klasgenoten en vrienden, maar maken ook kans op leuke prijzen!

Over Bednet

Bednet zorgt ervoor dat zieke kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen (langer dan twee weken) , toch mee in de klas zitten van thuis uit.

Dat gebeurt via internet en een computerscherm met camera achteraan in de klas. Via dat scherm kan de Bednetter de les volgen en/of met zijn klasgenoten praten. Dat heeft fijne voordelen:

  • 9 op 10 van de Bednetters gaat over naar het volgende jaar zonder te dubbelen.
  • Het kind is terug ‘in de klas’ bij vrienden en kan zo even vergeten dat het ziek is, zich alleen voelt…

Bednet is beschikbaar voor zowel kleuters als leerlingen lager en secundair onderwijs. 1 op 5 Vlaamse scholen schakelde Bednet al in zodat langdurig afwezige leerlingen gratis les kunnen volgen van thuis uit.

Bednet steunen

Bednet is gratis voor ouders en school. De vzw kan echter wel steun gebruiken voor de aankoop van steeds meer computermateriaal om zo meer kinderen gratis les te kunnen laten volgen.

Hield jij je pyjama vandaag aan uit solidariteit? Goede eerste stap! Of heb je je wel aangekleed, maar wil je op een andere manier graag iets doen om Bednet te steunen? Dan heb je verschillende mogelijkheden:

  • Met een gift van 26 euro geef je een langdurig ziek kind een dag in de klas cadeau!
  • Je kan een actie opzetten om geld in te zamelen. Wil je lopen, fietsen of pannenkoeken verkopen ten voordele van Bednet? Registreer je actie op de website van Bednet of steun een lopende actie.
  • Koop de Bednet-poes: een zachte, lieve knuffel met kersenpitkussentje in haar buik.

Meer info over Bednet vind je op hun website.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…