Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dingen die je vooral niet moet doen als je je haar lang(er) wil laten groeien

Olivier
2 min read

Ben jij al een tijdje aan het sparen voor die prachtige lange prinsessenharen, maar het lijkt niet op te schieten? Dan doe je waarschijnlijk iets verkeerd! Er zijn namelijk verschrikkelijk veel factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je je haar lang wilt laten groeien. Wie weet doe je onbewust iets verkeerd waardoor je haren maar niet langer groeien. Hieronder 6 dingen die je vooral niet moet doen als je je haar lang(er) wil laten groeien!

Je haar verven

Elke keer dat je je haar verft, beschadig je de haarpunten, die dan vervolgens afbreken. Dit stagneert de groei van je haar, maar ook de kwaliteit van je haar.

Je haar stijlen

Wanneer je gebruik maakt van een stijl- of krultang, breng je onherstelbare schade toe aan je haar. Heb je nu echt een stijl- of krultang nodig om je haar te temmen? Zorg dan dat je in ieder geval een hitte beschermende spray of verzorging gebruikt om de schade beperkt te houden.

Je haar te vaak wassen

Was jij elke dag je haar? Dit is niet goed voor je haar en je hoofdhuid. Shampoo is bedoeld om het vuil weg te wassen en na een dag is je haar echt nog wel schoon! Leer jezelf aan om je haar eens per twee of drie dagen te wassen en was het haar voorzichtig, zonder teveel te ‘schrobben’.

Je haar te wild borstelen

Ook wanneer je je haar te ruig borstelt kun je het haar beschadigen en afbreken. Begin onderaan en voorkom dat je als het ware de haren uit je hoofd trekt. Probeer ook niet te vaak je haar te borsten. Meer dan één of twee keer per dag is überhaupt niet goed voor je haar.

Katoenen kussensloop

Heb jij een katoenen kussensloop? Dan is het aan te raden om deze te vervangen voor een satijnen uitvoering. Satijn is zachter voor het haar en voorkomt frictie met je haar. Je haar blijft mooier en groeit dus ook beter.

Na het douchen een handdoek in je haar doen

Wist je dat het helemaal niet goed is om na het douchen je haar in een handdoek te laten drogen? Omdat de haren als het ware verstikt raken, kunnen deze afbreken. Een superdunne, lichtgewicht microvezel handdoek kun je eventueel wel gebruiken.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…