Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit kun je doen met avocadopitten

Anja
2 min read

Avocado’s opensnijden, maar dan zonder geknoei en geklieder? Da’s een hele klus. Je moet wel, want de overheerlijke, gezonde vrucht is vullend en dé basis voor een lekkere dipsaus, smoothie of salade. Het nadeel aan het opensnijden van een avocado, is die immens grote pit die binnenin de avocado zit. ‘Zonde, van zo’n dure avocado,’ zou je dan bijna denken. Maar wist je dat die avocadopitten kunt gebruiken?

Puike pit

Avocado’s hebben flink wat onder hun hobbelige, groene schil zitten. Naast een denderende smaak, blaken ze van gezonde stoffen. En niet alleen de vrucht zelf, ook de pit bevat goede stoffen! Gooi de pit dus nooit weg. De avocadopit heeft namelijk cholesterolverlagende eigenschappen, is goed voor je stoelgang en voor je huid! Bewaar dus altijd de pit van de avocado.

Wat doe je dan precies met de avocadopit?

Goede vraag, want zoals je misschien weet is dat een behoorlijk harde pit. Je moet de pit dan ook verpulveren. Dat lukt je niet zonder apparaten, dus een sterke blender en/of staafmixer is noodzakelijk. Hierbij leggen wij expres de nadruk op ‘sterke’. Zonder sterke instrumenten maak je geen kans. De pitten zijn zo hard, dat ze je blender kunnen beschadigen (tenminste, een minder sterke blender).

Maak in ieder geval de pit eerst goed schoon en droog. Dit kun je gemakkelijk doen met een theedoek en een sponsje.  Naast het malen/verpulveren kun je de pit ook koken. Het sap kun je dan gebruiken voor andere doeleinden, zoals dressing, een smoothie of een saus. Gebruik het sap spaarzaam, want het sap op zichzelf is behoorlijk zuur.

Duurzaam variëren

Het is eventjes wennen, een avocadopit bereiden. De mogelijkheden zijn echter eindeloos. Het is aan jou om de beste combinatie te vinden. Pers die pit tot het uiterste.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…