Is dit geneesmiddel tegen jicht ook hét wondermiddel tegen Covid-19?
Colchicine, een bekend ontstekingsremmend medicijn tegen jicht, werkt goed bij de behandeling van Covid-19. Dat blijkt uit een nieuwe Canadese studie. Het zou de...
Inhoud
Avocado’s opensnijden, maar dan zonder geknoei en geklieder? Da’s een hele klus. Je moet wel, want de overheerlijke, gezonde vrucht is vullend en dé basis voor een lekkere dipsaus, smoothie of salade. Het nadeel aan het opensnijden van een avocado, is die immens grote pit die binnenin de avocado zit. ‘Zonde, van zo’n dure avocado,’ zou je dan bijna denken. Maar wist je dat die avocadopitten kunt gebruiken?
Avocado’s hebben flink wat onder hun hobbelige, groene schil zitten. Naast een denderende smaak, blaken ze van gezonde stoffen. En niet alleen de vrucht zelf, ook de pit bevat goede stoffen! Gooi de pit dus nooit weg. De avocadopit heeft namelijk cholesterolverlagende eigenschappen, is goed voor je stoelgang en voor je huid! Bewaar dus altijd de pit van de avocado.
Goede vraag, want zoals je misschien weet is dat een behoorlijk harde pit. Je moet de pit dan ook verpulveren. Dat lukt je niet zonder apparaten, dus een sterke blender en/of staafmixer is noodzakelijk. Hierbij leggen wij expres de nadruk op ‘sterke’. Zonder sterke instrumenten maak je geen kans. De pitten zijn zo hard, dat ze je blender kunnen beschadigen (tenminste, een minder sterke blender).
Maak in ieder geval de pit eerst goed schoon en droog. Dit kun je gemakkelijk doen met een theedoek en een sponsje. Naast het malen/verpulveren kun je de pit ook koken. Het sap kun je dan gebruiken voor andere doeleinden, zoals dressing, een smoothie of een saus. Gebruik het sap spaarzaam, want het sap op zichzelf is behoorlijk zuur.
Het is eventjes wennen, een avocadopit bereiden. De mogelijkheden zijn echter eindeloos. Het is aan jou om de beste combinatie te vinden. Pers die pit tot het uiterste.
Lees ook:
Colchicine, een bekend ontstekingsremmend medicijn tegen jicht, werkt goed bij de behandeling van Covid-19. Dat blijkt uit een nieuwe Canadese studie. Het zou de...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon