Deze scampisalade met avocado zit vol met gezonde vetten, vitamines en antioxidanten. Perfect dus als gezonde lunch of lichte avondmaaltijd.
Benodigdheden
- 300 gram scampi’s
- 2 avocado’s
- 3 grote tomaten
- 2 eetlepels Becel Gold
- 1 theelepel limoensap
- 1 teentje knoflook
- 1 cm gemberwortel
- Mespunt cayennepeper
- 2 eetlepels Becel vloeibaar Original
- Suiker, zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels gehakte basilicum
Bereidingswijze
- Maak de scampi’s schoon indien je ze niet kant-en-klaar gekocht hebt.
- Snijd de avocado in blokjes.
- Ontpit de tomaten en snijd deze in blokjes. Meng met de avocadoblokjes in een grote kom.
- Pers het knoflookteentje en rasp de gemberwortel.
- Maak een dressing van de Becel Gold, limoensap, knoflook, gember en cayennepeper. Breng op smaak met peper en zout. Meng door de salade.
- Bak de scampi’s 3 minuten op hoog vuur in de Becel. Voeg wat peper en zout toe.
- Verdeel de salade over vier kommen of borden, voeg de warme scampi’s toe en garneer met de basilicum.
Ook als de scampi’s afgekoeld zijn, is deze salade nog heerlijk. Je kunt deze salade van scampi’s en avocado dus prima meenemen voor op je werk of onderweg. Meng de dressing er dan nog niet doorheen, zodat de salade lekker fris blijft.