Heerlijke quinoa met avocado, kipfilet en pijnboompitjes

heerlijke-quinoa-met-avocado-kipfilet-pijnboompitjes.jpg

De populariteit van quinoa neemt de laatste jaren erg toe. Quinoa is heel voedzaam en geliefd bij mensen die gezond willen leven. Ze zijn een bron van eiwitten, vitamine B en mineralen (magnesium, ijzer, zink en koper). Quinoa is glutenvrij.

Hieronder alvast een lekker en gezond quinoa recept!

Ingrediënten (4 pers)

  • 225 gram quinoa
  • 2 teentjes look en 1 sjalot
  • 4 kipfilets
  • 400 gram spinazie
  • 1 rijpe avocado
  • 1 el citroensap
  • 50 gram pijnboompitjes
  • ½ eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel Becel Bakken en Braden of Becel Original Vloeibaar

Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilets in stukken en rooster ze in een hete grillpan. Neem ze uit de pan en laat ze afkoelen.  Doe de quinoa in een pan met water en bereid ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat vervolgens de quinoa afkoelen.
  2. Snij de avocado in klein stukjes en doe er wat citroensap bij. Pel en snipper de sjalot. Doe wat Becel in een pan en stoof de sjalot en look. Doe er het komijnzaad bij. Daarna roerbak je de spinazie erdoor. Wanneer de spinazie net gaar is haal je het van het vuur en laat goed uitlekken.
  3. Rooster de pijnboompitjes en doe deze samen met het vlees, quinoa, spinazie en avocado in een grote schaal. Breng op smaak met verse zwarte peper en eventueel wat zout.

Samengevat: Een heerlijke quinoa met avocado, kipfilet en pijnboompitjes. Smakelijk!