Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Get back in shape!

Camille
3 min read

Heb je genoten van je vakantie? Maar voel je je schuldig door de bijgekomen vakantiekilo’s? Dan is het tijd voor actie! Get back in shape met de interessante tips die we je geven in dit artikel! Er zijn genoeg manieren om efficiënt te werk te gaan.

Gezonde voeding

Hoe langer je wacht om die vakantiekilo’s aan te pakken, hoe moeilijker het wordt om van dat vervelende vetlaagje af te komen. Pas je gewoonten aan en kies telkens voor een gezonde en gevarieerde maaltijd.

1. Ontbijt

Start je ochtend met een stevig en uitgebreid ontbijt. Een ontbijt met koolhydraten zoals havermout met daarbij een stuk fruit is de ideale match. Kies daarnaast er ook voor om ’s morgens een kop lauw water met citroensap te drinken. Dat stimuleert je lever waardoor je gemakkelijker vetten gaat verteren. Ideaal dus bij het afslanken!

2. Lunch

Kies voor een lunch met volkoren producten, groenten en magere eiwitten. Of maak zelf een salade met verse ingrediënten, weinig dressing en veel groentjes.

3. Tussendoortjes

Beperk je aantal snacks tot 3 op een dag. Let hierbij ook op het aantal koolhydraten. Kies bij voorkeur voor een stuk fruit, groenten, noten of een crackertje.

4. Avondmaal

Je avondmaal moet rijk zijn aan groenten en vetarm. Een gezonde maaltijd bestaat uit heel veel groenten met een stuk vlees, vis of een vleesvervanger. Vervang geregeld graanproducten (past, brood enz.) door extra groenten of peulvruchten zoals linzen of bonen.

Probeer je creativiteit in de keuken de vrije loop te laten en speel met de lekkerste fruitsoorten en de gezondste groenten. Vervang in ieder geval die suikerrijke desserts door wat lekker fruit en probeer alcohol achterwege te laten. Ben je toch een echte wijnliefhebber? In dat geval is één of twee avonden in de week één glaasje drinken de absolute limiet!

Beweging

Naast een gezonde voeding hanteren is bewegen de volgende prioriteit. Enkel op deze manier behaal je op korte termijn niet alleen zo optimaal mogelijke resultaten, daarnaast wordt er ook nog eens voor gezorgd dat je conditie wordt verbeterd evenals de algemene gezondheid en uitstraling van je lichaam. Je kan ook perfect terug in form komen door je huis onder handen te nemen. Onkruid wieden, harken en het gras maaien is tevens ideaal om overtollige vakantiekilo's in een mum van tijd te laten verdwijnen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…