Op zoek naar een lekker recept voor een gezonde noedelsalade? Hierbij vind je alvast een eenvoudig recept voor 2 personen! Laat het jullie smaken.
INGREDIENTEN (2 Personen)
Voor de salade
- 2 courgette’s of 1 grote
- 4 grote groene asperges
- 1 avocado
- platte peterselie
- sap van 1 citroen
- ¼ koffielepel Himalaya zeezout
- Peper van de molen
Voor de pesto
- 30g geraspte Parmezaanse kaas
- 25g pijnboompitten
- 40g verse basilicum, ½ teentje look
- 90 ml olijfolie
- en eventueel nog een scheutje water als je het graag wat vloeibaarder wil
WERKWIJZE
Maak gebruik van een spiralizer om van de courgette noedels te maken. Doe de noedels in een aparte kom met het sap van ½ citroen en een snufje zout. Zet even weg in de koelkast. Lepel het vruchtvlees uit de avocado. Snij het in gelijke schijfjes en pers er meteen het sap van de andere ½ citroen over uit. Was vervolgens de asperges en snij de onderkant van de asperges +- 3 cm af. Groene asperges hoef je niet te schillen. Hak daarna de peterselie fijn. Maak nu de pesto: voeg alle ingrediënten van de pesto in de blender en blend tot je een gladde consistentie bekomt. Haal de noedels uit de frigo en voeg ze samen met de andere ingrediënten en pesto in een grote kom. Dresseer de noedelsalade op een bord.
TIP
Wie een specialere dressing aandurft, vervangt de pesto door deze alternatieve dressing: 15g amandelpasta, 1el olijfolie, 1el dijon graanmosterd, 1el honing, sap van 1 appelsien, 1koffielepel zeste van appelsien. Meng alle ingrediënten van de dressing in een kom met een vork los tot je een gladde consistentie bekomt. Je kan er ook nog wat broccoli aan toevoegen en deze eronder mensen. Lekker ’ s avonds en de dag erna als lunch.
Auteur: Marlies Huysentruyt
Marlies Huysentruyt is food coach bij Move to Cure, het centrum van Lieven Maesschalck. Marlies adviseert klanten over gezonde, energierijke eetpatronen en het verliezen van gewicht zonder dieet. Via www.movetocure.com/team kan je contact met haar opnemen.