scrollTop top

Goed nieuws voor alle theedrinkers!

Goed nieuws voor alle theedrinkers!

Ben je een echte theeleut? En vind je het heerlijk om even lekker tot ontspanning te komen met een kopje warme thee? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Thee is niet alleen hét perfecte drankje om te ontspannen. Nee, het levert je nog veel meer voordelen op.

Verbetering van je hersenprestaties

Door zwarte thee te drinken, geef je je hersenen een flinke boost. Een half uur nadat je een kopje thee hebt gedronken, ben je scherper, alerter en onthoud je dingen veel gemakkelijker. Dit is gebleken uit meerdere onderzoeken. Het is niet duidelijk welke stoffen nu verantwoordelijk zijn voor dit fijne effect. Volgens veel wetenschappers komt dit door de antioxidanten die in de thee zitten.

Goed tegen verkalking

Thee zorgt er niet alleen voor dat je scherper wordt, maar het vermindert ook de kans op botontkalking en verkalking van de slagaders. Door dagelijks meerdere koppen zwarte thee te drinken, loop je dertig procent minder risico op botdichtheid en verkalking van de slagaders.

Verkleint de kans op diabetes

Nog een voordeel: thee heeft ook weer een gunstig effect op diabetes. Als je minimaal drie koppen per dag drinkt, verklein je de kans op diabetes met 40 procent. Ook dit heeft weer te maken met de antioxidanten waar thee rijk aan is.

Vertraagt het verouderingsproces

Thee vertraagt het verouderingsproces. Ook dit komt weer door de antioxidanten die in dit wonderdrankje zitten.

Zowel groene als zwarte thee zijn rijk aan antioxidanten. Groene thee bevat net wat meer van deze stoffen. Je kunt er dus ook voor kiezen om afwisselend zwarte en groene thee te drinken. Drink je altijd kruidenthee? Dan kun je niet profiteren van deze voordelen. Kruidenthee is namelijk geen echte thee. Het wordt niet gemaakt van de theeplant, maar van bloemen, kruiden en specerijen. Kruidenthee heeft wel andere voordelen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  239.699.795
 • Aantal
  doden
  4.886.177
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.279.869
 • Aantal
  doden
  25.747

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!