Chinezen gebruiken nieuwe manier om op corona te testen (en ze is niet meteen aangenamer)
Voor wie dacht alles te hebben gezien tijdens de coronaviruspandemie, zit er mogelijk een verrassing aan te komen: de toevoeging van anale uitstrijkjes –...
Inhoud
Ben je een echte theeleut? En vind je het heerlijk om even lekker tot ontspanning te komen met een kopje warme thee? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Thee is niet alleen hét perfecte drankje om te ontspannen. Nee, het levert je nog veel meer voordelen op.
Door zwarte thee te drinken, geef je je hersenen een flinke boost. Een half uur nadat je een kopje thee hebt gedronken, ben je scherper, alerter en onthoud je dingen veel gemakkelijker. Dit is gebleken uit meerdere onderzoeken. Het is niet duidelijk welke stoffen nu verantwoordelijk zijn voor dit fijne effect. Volgens veel wetenschappers komt dit door de antioxidanten die in de thee zitten.
Thee zorgt er niet alleen voor dat je scherper wordt, maar het vermindert ook de kans op botontkalking en verkalking van de slagaders. Door dagelijks meerdere koppen zwarte thee te drinken, loop je dertig procent minder risico op botdichtheid en verkalking van de slagaders.
Nog een voordeel: thee heeft ook weer een gunstig effect op diabetes. Als je minimaal drie koppen per dag drinkt, verklein je de kans op diabetes met 40 procent. Ook dit heeft weer te maken met de antioxidanten waar thee rijk aan is.
Thee vertraagt het verouderingsproces. Ook dit komt weer door de antioxidanten die in dit wonderdrankje zitten.
Zowel groene als zwarte thee zijn rijk aan antioxidanten. Groene thee bevat net wat meer van deze stoffen. Je kunt er dus ook voor kiezen om afwisselend zwarte en groene thee te drinken. Drink je altijd kruidenthee? Dan kun je niet profiteren van deze voordelen. Kruidenthee is namelijk geen echte thee. Het wordt niet gemaakt van de theeplant, maar van bloemen, kruiden en specerijen. Kruidenthee heeft wel andere voordelen.
Voor wie dacht alles te hebben gezien tijdens de coronaviruspandemie, zit er mogelijk een verrassing aan te komen: de toevoeging van anale uitstrijkjes –...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon