Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Drink na je maaltijd een kopje verse muntthee

Camille
3 min read

Munt wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de vele genezende eigenschappen. Het bevordert de spijsvertering, verlicht buikkrampen en heeft tal van gezondheidsvoordelen! Dit zijn de top drie redenen om na je maaltijd een kopje verse muntthee te drinken.

1. Muntthee bevordert de spijsvertering

Muntthee activeert de speekselklieren die spijsverteringsenzymen uitscheiden. Het stimuleert de galstroom wat essentieel is voor een optimale darmwerking en vervelende gasophopingen worden effectief verdreven door de windafdrijvende functies. Uit onderzoek is gebleken dat muntthee sneller een verzadigd gevoel kan opwekken. Hunkeringen naar zoetigheid kunnen ook prima worden gestild met de verfrissende smaak van munt. Door je toetje te vervangen met een verse kop muntthee doe je je lijn een groot plezier!

2. Het verlicht buikkrampen

De menthylacetaat, menthol en menthon verbindingen in muntthee werken pijnstillend en kalmeren de maag. Mensen die na de maaltijd vaak last hebben van buikkrampen kunnen hier veel profijt bij hebben. Munt wordt niet voor niets vaak als ingredient gebruikt in bruistabletten met als belangrijkste doel het verlichten van maagproblemen. Ook opkomende misselijkheid kan verminderd worden door het drinken van een kopje verse muntthee. De eerste tekenen van verlichting zijn al binnen 15 minuten te merken na het inhaleren van het krachtige aroma.

3. Het werkt stressverlagend

Muntthee heeft een stressverlagende werking op het lichaam. Als je na een drukke dag gehaast je maaltijd naar binnen hebt zitten werken, is muntthee ideaal om de maag mee te kalmeren. De spijsvertering werkt namelijk langzamer bij een hoog stressniveau. Een kopje muntthee kan je stresshormonen goed helpen balanceren.

Dit zijn slechts enkele gezondheidsvoordelen van muntthee. Het is een onmisbare kruidenthee dat het immuunsysteem goed ondersteunt vanwege de krachtige antibacteriële eigenschappen. Klachten die voortkomen uit verkoudheid, koorts en griep kunnen op een natuurlijke manier worden verzacht en behandeld zonder bijwerkingen. Muntthee werkt verder ook bijzonder goed tegen duizeligheid, braken en problemen aan de luchtwegen. Inhalatie van het aroma heeft tevens een verfrissende werking wat de concentratie helpt verbeteren.

Zo zet je de perfecte muntthee

Was 5-10 verse muntbladeren onder de kraan en snijd de bladeren in kleine stukken zodat de stoffen goed vrij komen. Breng vervolgens 500ml water aan de kook en giet het in een pot over de gesneden
bladeren.

Laat de thee met een deksel circa 4-8 minuten trekken voor een optimale smaakbeleving.
TIP: Voeg er naar smaak een theelepel honing of een schijfje citroen aan toe.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…