Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Goed nieuws voor iedereen die graag sushi eet

Olivier
2 min read

Ook zo gek op sushi? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Je hoeft nu geen excuus meer te verzinnen om voor de tweede keer in een week tijd sushi te gaan eten. Deze Japanse lekkernij is namelijk heel goed voor je hersenen. De volgende keer als iemand weer een vies gezicht trekt, wanneer jij sushi aan het eten bent, kun je dus zeggen dat je het voor je gezondheid doet.

Omega-3

Je lichaam heeft omega-3 nodig. Dit stofje bevordert de groei en ontwikkeling van je hersenen en de mentale gezondheid. Bovendien versterkt het je immuunsysteem en verlaagt het de kans op hart- en vaatziektes. Welk product zit er nu boordevol omega-3? Juist, vis! En dat met name rauwe vis, die weer in sushi wordt verwerkt. Als sushiliefhebber ben je dus heel gezond bezig.

Het is belangrijk om je gezondheid goed in balans te houden en minimaal twee keer per week voedsel te eten dat veel omega-3 bevat. Dit is natuurlijk hét perfecte excuus om je wekelijkse sushi-avondje te verdubbelen. Toch blijkt uit onderzoek dat het vooral de groenten en de vis zijn, die de sushi gezond maken. Verder bestaat een sushirolletje vooral uit witte rijst. De gefrituurde versies, zoals de Califonia rolls, zijn natuurlijk nog minder gezond. Als je alleen sushi eet, zal dit je levensverwachting dus niet speciaal verhogen.

Ga altijd voor een gezond gerecht

Als je je favoriete sushirestaurant weer bezoekt, is het natuurlijk wel belangrijk dat je echt voor een gezond gerecht gaat. Kies dus geen gefrituurde Japanse maaltijd, zoals tempura, maar ga voor een flinke portie sashimi. Vind je het toch wat te veel om twee keer in de week sushi te eten? Dan kun je ook kiezen voor spinazie, walnoten of eieren. Ook deze producten zitten tjokvol omega-3.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…