scrollTop top

Hoe krijg ik mijn leven terug op de rails?

Hoe krijg ik mijn leven terug op de rails?

Heb jij net je baan verloren, of is er bijvoorbeeld een familielid overleden? Dit zijn gebeurtenissen die je leven compleet overhoop kunnen gooien en zelfs kunnen leiden tot depressies. Dat is heel vervelend, want je hebt het gevoel dat de hele wereld tegen je is. Hoe kom je hier nu vanaf? Hieronder een paar tips om je leven weer terug op de rails te krijgen!

Zorg voor overzicht in je leven

Overzicht betekent controle. Vraag jezelf af wat er op het moment belangrijk is voor jou in het leven. Zo krijg je grip op de situatie. Dat voelt goed aan en is de eerste stap in het herstelproces.

Ruim de boel op

Naast overzicht creëren in je hoofd is het ook belangrijk dat je omgeving gestructureerd is. Georganiseerd vanbuiten betekent georganiseerd vanbinnen. Ga voor een grote schoonmaak en gooi dingen weg die je niet meer nodig hebt.

Ga sporten

Door te bewegen verdrijf je stress en verhoog je de productie van gelukmakende stofjes in je lichaam. Hiernaast voel je je gezonder en zelfverzekerder.

Eet en drink gezond

Wanneer je veel suiker, vet en cafeïne nuttigt, kun je last krijgen van een verstoorde energiebalans. Soms ben je heel actief maar een half uur later zak je volkomen in en heb je bijna de energie niet om naar je bed te lopen. Laat ongezond eten staan en verkies groenten en fruit boven vette happen en koekjes. Je zult snel verschil merken!

Verzorg je lichaam

Neem wanneer je niet zo lekker in je vel zit de tijd om je lichaam te verzorgen. Ga bijvoorbeeld naar de kapper, scheer jezelf of ga bijvoorbeeld lekker naar de sauna. Dat zal je zelfvertrouwen een boost geven en vergemakkelijkt het herstelproces!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  244.145.984
 • Aantal
  doden
  4.960.324
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.333.947
 • Aantal
  doden
  25.914

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!