Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe zwanger worden van een meisje?

Olivier
5 min read

Natuurlijk vind je het als moeder het allerbelangrijkst dat je een gezond kindje krijgt, maar sommige ouders hebben ook zeker wensen over het geslacht van hun nieuwe kindje. Heb je bijvoorbeeld al twee zoons en wil je echt graag een dochter of heb je twee dochters en wil je een echt meidengezin? Dan is het logisch dat je liever een meisje wil krijgen dan een jongen.

Er zijn veel fabels over het beïnvloeden van de zwangerschap om een meisje te krijgen, maar er zijn ook enkele dingen die je echt kunt doen om de kans op een meisje te vergroten. Op deze pagina lees je niet alleen wat de beste methode is om de kans op een meisje te vergroten bij de volgende zwangerschap, maar lees je ook welke fabels er zijn als het aankomt op het verwekken van een meisje.

Zwanger worden van een meisje: volg het meisjesdieet

Natuurlijk bepaalt de zaadcel van de vader het geslacht van de baby altijd nog als eerst, want als er een X-chromosoom in zit krijg je een meisje en als er een Y-chromosoom in zit ben je zwanger van een jongen. De natuur heeft geregeld dat je ongeveer 50 procent kans hebt om een jongen te krijgen en 50 procent kans hebt om een meisje te krijgen, maar er is een dieet om ervoor te zorgen dat je de kans op een dochter iets kunt vergroten. Dit dieet wordt ook wel het meisjesdieet genoemd.

De achtergrond van het meisjesdieet

Volgens de theorieën van het meisjesdieet kun je beïnvloeden of er een jongens- of meisjeszaadcel bij de eicel naar binnen gaat. Dit heeft te maken met de zuurgraad van de vagina, die je kunt beïnvloeden door bepaalde dingen wel of niet te eten. Heb je een lagere zuurgraad, dan heb je volgens het meisjesdieet meer kans op een jongetje en heb je een hogere zuurgraad, dan is de kans groter dat een meisjeszaadcel naar de eicel zwemt. Overigens is het belangrijk om te vermelden dat je het dieet moet volgen voor je bevrucht wordt en niet te laat moet starten met het dieet. Heb je besloten dat je een kindje wil krijgen, dan moet je het dieet minimaal twee maanden gevolgd hebben om de kans op een meisje te vergroten.

Het eten van ‘meisjeseten’ volgens het meisjesdieet

Wil je graag een meisje eten, dan kun je de zakken chips het beste de deur uit doen en geen nieuwe zakken meer kopen. Volg je het meisjesdieet om een meisje te krijgen, dan moet je namelijk zo min mogelijk zout eten. Enkele andere regels binnen het meisjesdieet, zijn de volgende:

  • Eet veel calcium, bijvoorbeeld door melk te drinken, yoghurt te eten en vla te nemen. In producten als rabarber, spinazie, broccoli, tofu en amandelen zit ook veel calcium
  • Eet veel magnesium, bijvoorbeeld door bonen, volle granen en vijgen te eten
  • Vermijd kaas, want hier zit veel zout in
  • Laat koffie zo veel mogelijk staan
  • Eet veel fruit en groente

Het klinkt misschien gek, maar het meisjesdieet lijkt echt te werken. Uit onderzoek is gebleken dat het volgen van een meisjesdieet in combinatie met het timen van de bevruchting de kans op een meisje tot maar liefst 80 procent kan verhogen.

Zwanger worden van een meisje: fabels

Er zijn ook enkele fabels de wereld in gebracht als het gaat om het beïnvloeden van het geslacht van jouw kind. De drie belangrijkste fabels, worden in onderstaande alinea’s beschreven.

Fabel 1: de kans op een jongen is 50 procent

Als je goed leest, zie je dat we eerder schreven dat de kans op een jongen ‘ongeveer 50 procent is’. Je leest het goed: je hebt niet precies 50 procent kans op een jongen. De natuur heeft haar best gedaan om de verdeling zo eerlijk mogelijk te maken, maar je hebt ongeveer 52 procent kans om een jongen te krijgen. De verdeling is dus niet helemaal fifty-fifty, maar het scheelt niet veel. De reden dat je iets meer kans hebt om een jongen te krijgen, heeft te maken met het feit dat mannelijke cellen iets vaker overleven in de tocht naar de eicel. Heb je al twee jongens, dan is de kans op een nieuwe zoon bij een nieuwe zwangerschap iets hoger en ongeveer 54 procent.

Fabel 2: sommige mannen kunnen alleen zonen verwekken

Ook dit is niet waar, want uit onderzoeken blijkt dat iedere man evenveel X- en Y-zaadcellen produceert. Dit betekent dat geen enkele man alleen zoons kan verwekken, maar dat het geslacht van het kind gewoon wordt bepaald door andere factoren.

Fabel 3: de man heeft invloed op het geslacht

De man is inderdaad degene die invloed heeft op het geslacht, want de zaadcel die de eicel bevrucht bepaalt uiteindelijk of je een meisje of een jongetje krijgt. Wat niet het geval is, is dat je als man actief kunt beïnvloeden wat het geslacht van jouw kindje wordt. Het is simpelweg een race tussen de zaadcellen wie er als eerste bij de eicel is en hier heb je als man absoluut geen enkele invloed op.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…