Veel voedingsmiddelen krijgen het etiket 'gezond' opgekleefd. Ook yoghurt. Maar is dat ook zo? Het European Nutrition Conference in Berlijn gaf ons alvast enkele resultaten van het internationaal onderzoek, onder leiding van Prof. Tremblay (Universiteit Laval Canada). We sommen graag de voornaamste conclusies op.
Conclusies
1. Meer mineralen
Yoghurtconsumenten nemen meer mineralen (calcium, kalium, magnesium, zink), vitaminen ( B2, B12, D ) en eiwitten op.
2. Gezonder eetpatroon
Kinderen en volwassen die vaak yoghurt eten houden er algemeen een gezonder eetpatroon op na.
3. Minder vetten
Yoghurtconsumenten nemen minder vetten op en kiezen minder vaak voor fastfood en gesuikerde sodas.
4. Meer sport en minder roken
Volwassen yoghurtconsumenten hebben 40 % meer kans om minstens 2 uur sport per dag te doen en 30 % minder kans te roken.
Yoghurt & lichaamsgewicht
Een ander opgemerkt onderzoek onder leiding van Dr. Atkinson (Virginia University) bevestigde dat een regelmatige consumptie van yoghurt een gunstige invloed heeft op het lichaamsgewicht, BMI, of vetmassa. Concreet werd aangetoond dat personen die gemiddeld 7 porties yoghurt per week eten, 20 % minder kans op overgewicht of obesitas hebben.
Beide wetenschappelijke studies en onderzoeken suggereren dus wel degelijk dat yoghurt zijn gezonde etiket verdient!