Coronavirus: Experts willen strengere maatregelen rond niet-essentiële reizen
Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van....
Inhoud
Iedereen heeft er wel eens last van: maagkrampen. De meeste mensen die te maken krijgen met maagkrampen, voelen de krampen plotseling opkomen na het eten. Je krijgt de krampen omdat er iets in de maag zit dat de maagwand irriteert, waardoor de maag reageert met maagkrampen. Soms worden de krampen zo erg, dat de maag samenknijpt om de prikkelende stoffen uit de maag te verdrijven door een overgeefreflex te geven. In dit geval blijven de klachten niet bij maagkrampen, maar moet je ook overgeven.
Op deze pagina lees je meer over maagkrampen. Zo lees je niet alleen wat de symptomen zijn van maagkrampen, maar ook wat je zelf moet doen als je maagkrampen hebt om de klachten te verminderen. Heb jij op dit moment last van buikpijn en denk je dat het om maagkrampen gaat? Dan lees je dit artikel door om meer te weten te komen over deze vervelende lichamelijke klacht.
Maagkrampen kunnen erg pijnlijk zijn. De maagkrampen symptomen die je ervaart als je last hebt van de krampen, zijn de volgende:
In welke mate je bovenstaande klachten ervaart, heeft helemaal te maken met de intensiteit van de maagkrampen. Heb je milde maagkrampen, dan kan het alleen zo voelen alsof er een grote hand in je maag knijpt. Heb je ernstige maagkrampen, dan kan het voorkomen dat je je pas beter voelt als je over hebt gegeven en tot die tijd nauwelijks rechtop kunt staan van de pijn.
Er zijn diverse tips die je zelf kunt toepassen om maagkrampen te verhelpen. De belangrijkste tips die je kunt gebruiken om jouw pijnklachten te laten verdwijnen, worden in onderstaande alinea’s beschreven.
Lees ook: 10 tips om maagkrampen tegen te gaan
Heb je te maken met maagkrampen in combinatie met klachten als bloedbraken, een zwarte ontlasting of uitstralende pijn naar de armen en/of de rug? Dan is het verstandig om naar de dokter te gaan en jouw klachten te laten onderzoeken.
Niet-essentiële reizen kunnen echt niet meer. Daar is de GEMS, de expertengroep die de regering adviseert over de te nemen coronamaatregelen, helemaal zeker van....
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon