7 op 10 Belgen neemt elke dag de tijd om te ontbijten. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Zespri Kiwifruit bij 5.000 landgenoten. 73% van de ondervraagden geeft bovendien aan een goed humeur te hebben na een lekker ontbijt. Reden genoeg voor Zespri om samen met foodblogger Roeckiesworld dit heerlijke recept te ontwikkelen. Geproefd en goedgekeurd!
Benodigdheden
• 3 groene kiwi’s
• 2 rijpe bananen
• 150 gram havermout
• 100 gram zelfrijzende bloem
• 2 eetlepels geraspte kokos (+ extra om te decoreren)
• 4 medjouldadels
• 50 gram gehakte walnoten
• 3 eieren
• 1,5 theelepel bakpoeder
• 1 theelepel kaneel
• snuifje zout
Bereidingswijze
• Verwarm eerst de oven tot 180 graden.
• Doe de bananen met de dadels (zonder pit) in de blender.
• Meng er dan met een spatel de havermout, de bloem, de noten, de eieren, de kokos, het bakpoeder, kaneel en het zout door.
• Maak er een ‘plakkerig’ mengsel van.
• Snijd anderhalve kiwi in kleine blokjes en meng ze onder het deeg.
• Van de resterende kiwi’s snij je mooie, dunne schijfjes.
• Leg een bakpapier op de bodem van een rechthoekige bakvorm en vet de randen lichtjes in met wat vetstof.
• Leg de schijfjes kiwi op het bakpapier op de bodem en giet er het deeg over.
• Bak voor ongeveer 40 minuten.
• Laat even afkoelen en dan: voorzichtig omkieperen!
• De kiwi’s liggen nu mooi vanboven op je cake.
• Strooi als finishing touch nog een beetje kokosrasp over de cake. Klaar!