scrollTop top

Waarom hebben we zo vaak een middagdipje?

Waarom hebben we zo vaak een middagdipje?

Heb je last van vermoeidheid op het werk of op school tijdens de middag? Dit is de zogenaamde middagdip. De oorzaak hiervan wordt vaak gezocht in een zware lunch of te hoge werkdruk. Engelse onderzoekers weten inmiddels beter. Slaapgebrek is namelijk doorgaans de oorzaak dat je  's middags een 'terugslag' krijgt.

Slaapproblemen

Uit onderzoek blijkt dat 40% van de Britten moeite heeft om in te slapen. Zij doen er ongeveer 45 minuten over om in slaap te vallen.

Per nacht werden de onderzochte Britten gemiddeld 2 keer wakker. Meestal in de vroege ochtend. De oorzaak hiervan is doorgaans geluiden van buitenaf: een snurkende partner, voorbijrijdende auto’s, lawaai makende buren en onrustige huisdieren.

Slapen overdag

Door deze ongevraagde ‘wakkere momenten’ geeft 50% van de onderzochte personen aan zich overdag vermoeid te voelen.

Het gevolg is dat zelfs 20% van de deelnemers aan het onderzoek aangaf overdag in slaap te vallen waarvan vaak op het werk of tijdens een vergadering.

Goede nachtrust is belangrijk

Zorg dus voor een goede nachtrust. Zorg voor een minder hectisch en stressvol leven. Neem meer tijd om te ontspannen en uit te rusten.

Schaf een comfortabele matras aan. Je zult zien dat het inslapen dan ook een stuk beter gaat. En wellicht zal je dan ook ’s nachts minder vaak wakker worden.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!