Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 voedingsmiddelen om je nachtrust tijdens de zomer te bevorderen

Camille
2 min read

In de zomer valt het vaak niet mee om in slaap te vallen. Niet alleen kan je last hebben van de warmte of buren die nog gezellig buiten zitten, ook kan het nog te licht zijn als je wilt gaan slapen. Door het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan je echter je zomerse nachtrust bevorderen. Een aantal van deze voedingsmiddelen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

1. Melk en amandelen

Melk en amandelen bevatten niet alleen calcium, maar ook de stof tryptofaan. Hoewel er nooit wetenschappelijk bewijs voor geleverd is, wordt al eeuwenlang (warme) melk gebruikt om gemakkelijker in slaap te vallen. Amandelen bevatten bovendien magnesium waardoor je spieren wat gaan verslappen.

2. Honing

Een beetje honing zal ervoor zorgen dat je hersenen de productie van orexine terugbrengen. Orexine is een stof die je alert laat zijn. Een beetje honing in je melk of (kamille)thee kan je dus eerder in slaap laten vallen.

3. Kamillethee

Kamillethee heeft een licht kalmerende werking en kan, eventueel in combinatie met een beetje honing, bevorderend werken voor je nachtrust.

4. Bananen

Bananen bevatten chemische stoffen, melatonine en serotonine, die je lichaam voorbereiden voor het slapengaan. Verder zitten ook de stoffen tryptofaan en magnesium in deze vruchten. Door een banaan te eten kort voordat je naar bed gaat, is de kans groot dat je al snel in dromenland belandt.

5. Lijnzaad

Lijnzaad, en dus ook lijnzaadolie, bevatten omega-3 vetzuren. Dit is een stof die je stemming op een natuurlijke wijze verbetert en je lichaam voorbereid om te gaan slapen. Wanneer je een goede nachtrust wilt hebben dan is het goed om, even voordat je naar bed gaat, wat lijnzaden in te nemen met een beetje water of deze in een licht verteerbaar gerecht te verwerken.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…