Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom is Thailand een topbestemming?

Anja
3 min read

Het door olifanten-gedreven, boeddhistische, glimlachende Thailand is in trek. Het ‘vrije land van de glimlach’ wordt jaarlijks door miljoenen reizigers vanuit de hele wereld bezocht. Op zo´n elf uur vliegen (afhankelijk van je soort vlucht) ligt Thailand vanuit België. Waarom zou je de tocht maken?

All-in reis

Veel reizigers die in Thailand op vakantie zijn geweest, komen laaiend enthousiast terug. Reizende bloggers delen hun ervaringen massaal op verschillende Thailand-websites. In een recente poll op een website over Thailandvakanties, gaven bezoekers (lees: reizigers) aan waarom juist Thailand dé vakantiebestemming is.

Het aangename, zonnige klimaat, de Thaise keuken, de natuur, de stranden en het goedkope leven zijn de grootste trekpleisters uit het Oosterse land. Eigenlijk heeft Thailand dus het beste van veel landen in een land! Daadwerkelijk een all-in vakantie.

Cultuursnuiven

In Thailand kun je voor ieder vakantiedoel terecht; of dat nou de hele dag op het strand liggen is, of juist het doorkruisen van ongerepte natuur; Thailand heeft het.

Maar je kunt in Thailand ook perfect cultuursnuiven. De eeuwenoude, ontwikkelde beschaving van honderden jaren geleden liep al mijlen voor op onze westerse ontwikkeling. Hiernaast zijn de typisch Aziatische infrastructuur en tempels overal in Azië te bewonderen.

En, als je een Boeddha in je huis hebt staan, kun je in Thailand je geluk niet op. Bijna iedere Thai is boeddhistisch, dus Boeddhabeelden zijn er in overvloed. Als je dat niets vindt, raden wij je alsnog aan iets van de boeddhistische cultuur op te pikken; al is het maar om de vredelievende, integere levensstijl van hen.

Je kunt deze zomer nog gaan

Als je een maand lang door Amerika wilt toeren, gaat dat je wat kosten. Een strenge, financiële planning wordt dan bijna noodzaak, en je kunt dure uitstapjes voorlopig even vergeten, als je die reis wilt maken. Voor Thailand ligt dat iets anders. Natuurlijk heb je in Thailand dure resorts, maar over het algemeen is het leven er aangenaam goedkoop. De munteenheid van Thailand, baht, is even wennen met rekenen, maar aan de fijne prijzen wen je zo. Ook zijn de prijzen van vliegtickets naar Thailand relatief goed te doen (als je tenminste kijkt naar andere, verre landen).

Waar wacht je nog op? Tijd om deze zomer ook fan van Thailand te worden!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…