scrollTop top

De beste tips om goedkope vliegtuigtickets te bemachtigen

De beste tips om goedkope vliegtuigtickets te bemachtigen

Is het slecht weer of zit je even in een dipje? Dan kijk je vast vol verlangen uit naar een leuke stedentrip of een lekkere zonvakantie. Maar zodra je op zoek gaat naar een paar goedkope vliegtickets zakt de moed je alweer in de schoenen, wat een dure prijzen. Goed nieuws: want het kan ook goedkoper. Wij hebben voor jullie de beste tips op een rijtje gezet om de goedkoopste vliegtuigtickets te bemachtigen.

Timing

Boek niet te vroeg (of te laat natuurlijk). De vliegtickets zijn vaak het goedkoopst 6 tot 8 weken voor vertrek.

Wees flexibel

Probeer je reisdata zo flexibel mogelijk te houden. Op deze manier heb je meer kans om goedkope vluchten te vinden. Vaak is dit echter lastig met werk, houd hier wel rekening mee.

Dinsdag

Vliegmaatschappijen starten vaak op maandag met hun aanbiedingen en de concurrenten spelen hier iets later op in. Het gevolg is dat op dinsdagmiddag rond een uur of 15.00 de goedkoopste tickets online staan.

Verwijder cookies of gebruik verschillende computers

Boekingssites onthouden naar welke vluchten jij hebt gekeken. Als je deze vluchten voor een 2e of 3e keer bekijkt maken zij de prijs duurder. Verwijder dus altijd je cookies of bezoek de website vanaf een andere computer.

Verschillende maatschappijen

Boek niet meteen een heen-en-terugticket, maar kijk bij verschillende maatschappijen. Vlieg bijvoorbeeld heen met Ryanair en terug met Easyjet. Vaak is dit goedkoper dan een retourticket bij één maatschappij.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  232.001.822
 • Aantal
  doden
  4.753.357
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.238.358
 • Aantal
  doden
  25.568

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!