Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de mooiste Griekse eilanden

Anja
2 min read

Alle Griekse eilanden hebben hun eigen, unieke charme. De Griekse eilanden zijn zeer geliefd bij toeristen en reisliefhebbers. Maar wat zijn nu de mooiste Griekse eilanden?

Santorini

Santorini bestaat eigenlijk uit 6 kleine eilanden: Thira, Thirasia, Aspronisi, Paléa Kaméni en Christiani. Het landschap van Santorini ontstond na verschillende vulkaanuitbarstingen, het eiland had namelijk voor de 15de eeuw voor Christus een ronde vorm. Nu heeft Sanorini eerder de vorm van een halve maan. Santorini heeft een fascinerende geschiedenis en heel veel mooie stranden. Ook kun je op Santorini genieten van een prachtige zonsondergang.

Kreta

Kreta ligt in het zuiden van de Egeïsch zee. De kustlijn is wel 1000 km. Kreta is het grootste eiland van de Griekse eilanden. Kreta is dan ook opgedeeld in 4 provincies. Elke provincie heeft een prachtige natuur, een uitstekend klimaat, een fantastische kustlijn en heel wat cultuur. Kreta is een heel geliefde vakantiebestemming.

Zakynthos

Zakynthos ligt in het zuiden van de Ionische zee en wordt ook Zante genoemd. Een deel van het eiland, het westelijke gedeelte, bestaat uit kalkachtig rotsgesteente met grotten en ondergrodse holtes. Zakynthos heeft een grillige westkust met hoge kliffen en onbereikbare verlaten strandjes.

Rhodos

Rhodos bevindt zich in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Het grootste verschil in Rhodos zijn de stranden. Als je van zandstranden houdt moet je in de oostkust zijn, voor kiezelstranden in de westkust. Rhodos is een langwerpig eiland en helemaal in het noorden ligt Rhodos-stad.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…