Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom is Azië een leuke reisbestemming?

Anja
2 min read

Na een aantal jaren van ingetogenheid (mede veroorzaakt door de crisis), gaan we vaker op stap. Uit eten, theater- en cinemabezoekjes en reizen. Ook zijn, na een aantal jaren thuisblijven, verre reizen weer hot! Amerika, Australië, tropische eilanden… de vakantiebestemmingen liggen steeds verder weg. Het collosale continent Azië is echter nog grotendeels onontdekt, door reizigers. Zonde, want er zijn genoeg prangende redenen om naar Azië te gaan.

Voor ieder wat wils

Een beetje cliché, om hiermee de lijst af te trappen. Toch is Azië het allergrootste werelddeel dat er is. Met name Oost-Azië, waar je je in 5 landen in oosterse sferen kunt wanen. Dat reizen is het waard, geloof ons.

Je hoeft niet op een houtje te bijten

Vliegen is duur en wordt ook steeds duurder. Als je naar Azië reist, moet je flink wat vluchten maken. Gelukkig hoeven beperkte financiën geen obstakel te zijn in Azië. Eten, drinken, kleding, openbaar vervoer en hotels zijn spotgoedkoop.

Een wereld van verschil

Eén van de leukste dingen aan vakantie is wel het ontdekken van nieuwe dingen. Aan de andere kant van de wereld is er genoeg te ontdekken. Veel dingen die wij dagelijks gebruiken – en nog niet zo lang hebben – zijn in Azië al jaren een bekend begrip. Vooral op het gebied van technologie staat Azië ver vooruit op onze westerse hardware. Overigens zijn de gebruiken, winkels, eten, mensen en zelfs toiletten buitengewoon afwijkend. Als cultuursnuiver ben je hier helemaal op je plaats; cultuur is er in overvloed.

Imposante natuur

In Azië is het niet alleen haastig leven en nieuwerwetse technologie wat de klok slaat. Nee, ook als natuurliefhebber kun je in Azië volledig uitleven. De ontzagwekkende Himalaya, tropische regenwouden, ellenlange stranden en bijzonder symmetrische rijstvelden.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…