Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Week van de Diëtist: deze diëtisten nemen deel

Lore
3 min read

Tal van diëtisten zetten deze week, tijdens de Week van de Diëtist, hun beroep extra in de kijker. De themaweek is een initiatief van de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten.

Uiteenlopende acties en verwennerijen

De leukste acties, gratis gadgets, staaltjes, kortingsbonnen… De deelnemende diëtisten mochten zelf bepalen hoe ze hun huidige patiënten deze week in de watten leggen en ook mogelijke, toekomstige patiënten verder informeren over de betekenis van hun beroep.

Doel: zorgen voor 50% extra

Daarnaast kreeg de Week een overkoepelend thema mee, namelijk de preventie en behandeling van het metabool syndroom. Dat is een geheel van verschijnselen die gepaard gaan met een gestoord metabolisme of stofwisseling.

Wanneer je lijdt aan het metabool syndroom heb je:

  • 2x zoveel kans om hart- en vaatziekten, zoals een beroerte of een hartinfarct, te krijgen
  • 5x zoveel kans om diabetes type 2 te ontwikkelen

De aandoening wordt geassocieerd met een ongezonde levensstijl en ook in België zien we een sterke toename van het metabool syndroom.

De campagneslogan én doel van de deelnemende diëtisten is dan ook duidelijk: ze willen zorgen voor ‘50% Extra’. Ofwel: via aanpassingen aan je levensstijl zorgen voor 50% extra gezondheidswinst én dus 50% extra levenskwaliteit.

Deelnemende diëtisten

Wil je graag nog wat meer te weten komen over het metabool syndroom of over wat een diëtist jou eventueel te bieden kan hebben?

Je kan de lijst met alle deelnemende diëtisten in jouw buurt hier bekijken. Op de Facebookpagina van de Week van de Diëtist worden eveneens verschillende acties uitgelicht.

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…