Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wordt triatlon de nieuwe sporthype?

Camille
2 min read

 Steeds meer mensen doen aan triatlon. Het is meer dan zomaar een sport, het zijn zelfs drie sporten in één, die op zichzelf weer de unieke sport triatlon vormen. Vooral in Vlaanderen is er een opmars voor wat betreft de triatlon gaande. Vooral jonge meisjes lijken voor de combinatie van lopen, fietsen en zwemmen te kiezen, maar ook steeds meer volwassenen voelen zich tot de trialton aangetrokken, waardoor een sporthype haast niet uit kan blijven. Zien we hier de geboorte van een nieuwe sporthype?

Triatlon heeft te maken met discipline

Hierdoor komen er ook steeds meer mensen achter dat een triatlon niet alleen voor dunne, pezige mannen en vrouwen is, maar dat het vooral met het opbrengen van discipline te maken heeft. Natuurlijk is het een voordeel als je slank bent en je niet al teveel gewicht met je mee hoeft te dragen, dat zie je ook in de zwemsport, het hardlopen en het wielrennen. Het is vooral ook een zachte sport, die perfect is afgestemd op de lichamen van jonge meisjes en vrouwen.  Het is daarnaast ook een echte duursport, waarbij je dus een goed uithoudingsvermogen moet hebben en waarbij je perfect leert om naar je lichaam te luisteren. Het gaat dus, voor alle duidelijkheid om de volgende sporten:

  • Hardlopen
  • Fietsen
  • Zwemmen

En die combinatie zorgt voor de nodige afwisseling in het bewegen. Is het daarom misschien waarom steeds meer mensen aan een triatlon mee willen doen?

Triatlon kost je meer dan alleen inspanning

Dat is misschien mogelijk, maar het is nog maar de vraag of iedereen zich ervan bewust is wat een triatlon allemaal kost. Het is natuurlijk niet alleen de inspanning, maar ook het materiaal dat je er voor nodig hebt. Verschillende schoensoorten, kleding en een goede sportfiets zijn belangrijke aspecten die niet mogen vergeten worden.

Triatlon zou wel eens een nieuwe sporthype kunnen worden, maar men moet ook goed weten dat het om een heuse sport gaat. Het mag echter niet uitlopen in een situatie waar mensen hun lichaam gaan testen of kijken hoe ver ze het fysiek kunnen halen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…