Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 grootste mythes over yoga

Bram
3 min read

Over yoga bestaan de hardnekkigste mythes. En dat is erg jammer want yoga is supergezond voor je lichaam én geest. Laat je dus niet ontmoedigen door die yoga fabeltjes! Wij zetten de 5 grootste mythes over yoga op een rij.

1. Je moet slank zijn om aan yoga te doen

Deze mythe is misschien wel de grootste van ze allemaal. Je hoeft helemaal niet slank te zijn om aan yoga te doen. Yoga is goed voor elke lichaamstype. De yoga gemeenschap probeert deze mythe met man en macht van tafel te vegen. Met initiatieven als ‘Curvy yogalessen’ proberen ze het stigma te doorbreken. Laat je dus niet afschrikken, yoga is echt voor iedereen.

2. Yoga is geen echte workout

Sommige yogaoefeningen focussen op kalmerende en relaxerende bewegingen. Maar andere yogavormen, zoals ‘Hot Yoga’ of ‘Power Yoga’ vragen enorm veel van je lichaam. Waar je voorkeur ook naar uit gaat. Je zal je leren concentreren op je ademhaling (de beste manier om je hartritme te versnellen) en je kracht. Bovendien zullen je flexibiliteit en balans verbeteren. Wat sommige mensen ook beweren, yoga is weldegelijk een echte workout.

3. Yoga is vooral spiritueel en religieus

Yoga heeft haar wortels uit India, het is dan ook nauw verbonden met het hindoeïsme en boeddhisme. Yoga kan spiritueel of religieus zijn als je dat zelf wil. Maar de meerderheid van de yogalessen focussen op het fysieke aspect. Je hoeft dus zeker en vast niet spiritueel of religieus te zijn om aan yoga te doen.

4. Mannen doen niet aan yoga

Integendeel, yoga werd duizenden jaren geleden door mannen gecreëerd. Doorheen de jaren werd yoga almaar populairder bij vrouwen, zo populair dat sommige mensen dachten dat yoga alleen voor vrouwen is. Gelukkig begint het tij te keren. Meer en meer mannen vinden hun weg terug naar yoga. Vooral professionele atleten en sporters herontdekken de voordelen van yogaoefeningen.

5. Je moet flexibel zijn om aan yoga te doen

Dit is een van de grootste redenen waarom mensen wegblijven van yoga. Omdat ze hun tenen niet kunnen aanraken denken ze dat yoga niets voor hen is. Maar net zoals elke andere vaardigheid  heb je tijd nodig om flexibeler te worden. Hoe meer je oefent, hoe flexibeler je wordt. Ben je onzeker over je flexibiliteit? Zoek dan een goede yoga instructeur die ervaring heeft met beginners, je zal zien dat je niet de enige bent!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…