Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen om te gaan joggen als het regent

Bram
2 min read

Je wil net gaan lopen en begint het te regenen, herkenbaar? Met deze 5 redenen heb je echt geen excuus meer om niet te gaan joggen als het regent!

1. Je ademt gezondere lucht in

Als het regent zit er minder fijnstof en andere onzuiverheden in de lucht. De regen filtert alle vervuilde stoffen uit de lucht waardoor de zuurstofconcentratie hoger wordt. Die extra zuurstof kan je goed gebruiken tijdens het lopen. Omdat de regen je afkoelt zullen je spieren koeler blijven en dat zorgt ervoor dat je sneller kan lopen. Tijdens de regen kan je verder en sneller lopen en dat is goed voor je conditie.

2. Je verbrandt veel meer calorieën

Wanneer het regent is het iets kouder dan wanneer de zon schijnt. Verschillende studies hebben aangetoond dat je als het regent meer calorieën verbrandt tijdens het lopen. Dat komt omdat je lichaam meer moeite moet doen om een goede temperatuur te bewaren. Je lichaam heeft extra energie nodig en jij verbrandt dus meer calorieën.

3. Je spieren moeten harder werken

Regen maakt de grond gladder, hierdoor moet je meer je best doen om je evenwicht te bewaren. Het gladde wegdek zorgt ervoor dat je spieren harden moeten werken om te voorkomen dat je uitschuift. Lopen in de regen is dus een ideale workout voor je spieren.

4. Je wordt mentaal sterker

Door in de regen te lopen wordt je mentaal sterker. Het is een moeilijkere workout en je hebt meer concentratie nodig. Als je kan lopen in de regen kan je ook andere zwaardere workouts aan.

5. Het voelt bevrijdend

Heb je al eens genoten van het bevrijdende gevoel van een regenbui? Als je in de regen loopt wordt je sowieso nat. Neem er vrede mee, het zal je een verrassend bevrijdend gevoel geven. Voel die regendruppels op je hoofd en lach!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…