Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze dingen moet elke vrouw weten over haar vagina

Anja
3 min read

Veel vrouwen zijn onzeker over hun vagina. Veel vrouwen zitten met een toiletspiegel tussen hun benen naar hun vagina te kijken en vragen zich af of het wel normaal is ‘down under’. Vergelijken met vriendinnen kan dit soort onzekere gedachten oproepen. Je moet voor alles weten dat “abnormaal” niet bestaat, tenzij er sprake is van medische problemen. Iedere vagina is anders, zoals iedere vrouw anders is.

Vaginale afscheiding

Iedere vrouw heeft vaginale afscheiding. Dit is nodig om de vagina en de schede te .zuiveren van bacteriën. De hoeveelheid afscheiding verschilt per vrouw.

Over het algemeen wordt afgeraden om de vagina met scherp geparfumeerde verzorgingsmiddelen te wassen omdat dit de zuurhuishouding kan verstoren wat een toename van afscheiding kan veroorzaken. Heb je last jeuk of van niet fris ruikende, troebele afscheiding uit de vagina is het raadzaam om je huisarts te bezoeken, het kan dan zijn dat je en schimmelinfectie hebt. Hiervoor kan een zalf worden voorgeschreven waarmee het probleem doorgaans snel is verholpen.

De clitoris is echt je gevoeligste plekje

De clitoris van de vrouw is het gevoeligste plekje van het menselijk lichaam. De clitoris heeft namelijk maar liefst 8000 zenuwuiteinden. Ter vergelijking: De penis van de man moet het doen met “maar” 4000 zenuwuiteinden. Wanneer een vrouw seksueel opgewonden is kan de vagina door het opzwellen van de bloedvaten wel twee keer zo groot worden.

Je vagina vertelt je wanneer je vruchtbaar bent

Een vrouw is enkele dagen per maand vruchtbaar. Op voorwaarde uiteraard dat je geen hormonale voorbehoedmiddelen gebruikt zoals de pil of een hormonenspiraaltje, kun je aan de vagina voelen wanneer je vruchtbaar bent en je dus de meeste kans hebt om zwanger te worden. Tijdens de ovulatie is het baarmoederslijm doorzichtig, elastisch en rubberachtig. Dit is ter voorbereiding van een mogelijke bevruchting, de zaadcellen vinden op deze manier het gemakkelijkst hunweg naar de vrijgekomen eicel.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…