Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe groot en dik is een normale penis in België?

Olivier
6 min read

Waar veel vrouwen zich zorgen maken om de grootte van hun borsten, denken veel mannen regelmatig na over de lengte en dikte van hun penis. Ben jij benieuwd of jouw penis net zo groot, groter of kleiner is dan de penis van de gemiddelde Berg? Lees hier dan meer over de gemiddelde lengte en dikte van een normale penis in België.

De gemiddelde lengte van een normale penis in België

Een tijdje geleden werd er een uitgebreid onderzoek uitgevoerd in België, waarbij er maar liefst 53.042 mannen weren ondervraagd naar de lengte van hun penis.

Hoe groot is een ‘normale’ penis?

Uit deze zogeheten penislengte enquête bleek dat de gemiddelde lengte van een normale penis in België 15,4 centimeter is. De meeste mannen die met het onderzoek mee deden, hadden een penislengte van tussen de 12 en 15 centimeter.Wat is de gemiddelde penislengte van een normale penis?

Prof. dr. Hubert Claes
Prof. dr. Hubert Claes © UZ Leuven

Volgens uroloog Dr. Hubert Claes, verbonden aan de UZ Leuven, komt dit overheen met gangbare bevindingen over de gemiddelde penislengte in België.

Wel is het belangrijk om te vermelden dat veel mannen de lengte van hun penis ietwat overdrijven of overschatten, want vrouwen schatten de lengte van de penis van hun man iets kleiner dan 15,4 centimeter.

Hoe groot is een normale penis volgens hun vrouw/partner?

Zij geven de penis van hun partner gemiddeld 14,5 centimeter en dit is iets kleiner dan de gemiddelde lengte die mannen zelf aan hun penis gaven.

Houd er dus rekening mee dat het gemiddelde niet precies op 15,4 centimeter ligt, maar dat het om een geschatte lengte van 15,4 centimeter gemiddeld gaat.

Omdat veel mannen te ruim schatten of hun lengte ietwat overdrijven, kan de gemiddelde lengte iets minder zijn dan 15,4 centimeter.

Wat is de grootte van de penis in de rest van de wereld?

  • De gemiddelde lengte van een penis wereldwijd is 14 centimeter.
  • Afrikaanse mannen hebben gemiddeld gezien de grootste penis.
  • Terwijl Aziaten gemiddeld de kleinste penis hebben.
  • Mannen uit Europa en Amerika zitten hier een beetje tussenin en hebben echt een vrij gemiddelde lengte penis, met uitzondering van enkele uitschieters en dalers.

De gemiddelde dikte van een normale penis in België

In het onderzoek werd niet gevraagd wat de gemiddelde dikte is van een penis in België, maar dit kunnen we wel afleiden van de gemiddelde dikte van een penis wereldwijd. Kijken we naar de gemiddelde dikte van een penis over de gehele wereld, dan zien we dat de meeste mannen een penis van tussen de 8 en 12 centimeter. Dit betekent niet dat Belgen ook een gemiddelde dikte van 8 en 12 centimeter hebben, maar de kans is wel groot dat het gemiddelde in België vrij dicht bij het wereldwijde gemiddelde ligt.

Kortom, de grootte en dikte van een normale penis in België is

  • De gemiddelde penis is volgens de mannen 15,4 centimeter lang, naar eigen ervaring.
  • Volgens de vrouwen is dat dan weer 14,5 centimeter lang, naar eigen ervaring bij hun (ex-)partner.
  • De gemiddelde penis is tussen de 8 en 12 centimeter dik.

Opvallend: Vrouwen tevreden over de lengte van de penis

In het onderzoek dat uitgevoerd werd onder Vlaamse mannen werd er niet alleen gevraagd wat de mannen zelf van de lengte en dikte van hun penis vonden, maar werden ook de partners van de mannen ondervraagd. Een opmerkelijk resultaat van het online onderzoek, is dat de vrouwen van de ondervraagde mannen (naar eigen zeggen!) dik tevreden waren over de lengte van de penis van de Vlaamse man.

Ongeveer 89 procent van de ondervraagde vrouwen zegt niets te klagen te hebben en tevreden te zijn met de gemiddelde lengte en dikte van de penis van de Vlaamse man.

Vrouwen zijn tevreden over de penislengte van hun partner
Vrouwen zijn tevreden over de penislengte van hun partner

Dat vrouwen over het algemeen tevreden zijn met de penismaat van hun man, blijkt ook uit de ervaring van uroloog Dr. Claes Hubert. Hij weet dat mannen bijna nooit naar de praktijk komen met een probleem met de lengte van de penis, maar vaker met een erectieprobleem of een ander probleem met de penis, zoals voortijdig klaarkomen.

Dat er bijna niemand naar de praktijk komt met een probleem met de lengte van de penis, zegt dat veel mannen hier wel vrede mee hebben en door eventuele ontevredenheid bij de dames ook niet onder druk gezet worden door hun partner om naar de uroloog te gaan. 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…