scrollTop top

Deze producten bevatten meer suiker dan je zou denken!

Deze producten bevatten meer suiker dan je zou denken!

Hoeveel suiker eet jij? We eten meer suiker dan we denken: gemiddeld eten we 17 suikerklontjes per dag. Er zit soms meer suiker in alledaagse voedingsmiddelen dan je beseft. Volgende producten bevatten verrassend veel suikers:

Yoghurt

Je kiest liever voor een yoghurt dan een koek omdat je denkt dat je dan gezonder bezig bent. Vooral yoghurt met een smaakje bevat heel wat suiker. Als alternatief kies je beter voor magere of natuuryoghurt en voeg je er zelf wat fruit bij.

Gedroogd fruit

Gedroogd fruit heeft over het algemeen een gezond imago. Maar fruit bevat sowieso al suikers en aan gedroogd fruit zijn vaak nog extra suikers toegevoegd.

Ontbijtrepen

Als je weinig tijd hebt om te ontbijten, is een ontbijtreep een gemakkelijke optie. Het is echter geen gezonde optie, want ook al kies je voor een ontbijtreep met granen en vezels, deze repen bevatten toch veel suiker.

Als je toch graag ontbijtrepen eet, kijk dan eens op de voedingstabel. Zo kun je de verschillende repen vergelijken en kiezen voor een reep die minder suiker bevat.

Fruitsap

Fruitsap lijkt gezonder dan frisdrank, maar bevat ongeveer evenveel suikers. In fruitsap zitten er wel meer vitamines, maar veel mensen beseffen niet dat fruitsap toch ook een groot deel suikers bevat. Een glas fruitsap van 200 ml bevat 3,3 klontjes suiker.

Toastjes

Beschuiten en crackers smaken niet zoet. Je zou denken dat deze producten heel gezond zijn. Er wordt echter wel suiker aan toegevoegd. Kijk altijd even naar de voedingstabel. Er bestaan namelijk ook toastjes waar er geen suiker aan wordt toegevoegd. Op de voedingstabel kun je ook andere ‘schuilnamen’ voor suiker ontdekken zoals dextrose of fructose.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  520.460.658
 • Aantal
  doden
  6.262.229
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.127.123
 • Aantal
  doden
  31.656

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!