Opnieuw zwarte sneeuw voor Franse skigebieden: ‘Skiliften blijven gesloten’
De skiliften in Franse skigebieden blijven ook begin februari gesloten, zoveel is nu zeker. ‘We gaan naar een laagseizoen.’ Deze woorden van de Franse staatssecretaris...
Inhoud
Iedereen heeft er wel een paar van in zijn vriendenkring. Mensen die om het minste of geringste rode wangen krijgen oftewel: beginnen te blozen. Dit wordt veelal gezien als schattig en is zeker geen slecht iets. Maar waarom blozen wij eigenlijk? En waarom houden we nu van blozende mensen?
Het begon allemaal duizenden jaren geleden, in de oertijd. Het zogeheten ‘oerinstinct’, dat houdt in dat er in je lichaam in noodsituaties een soort van ‘alarmsysteem’ in werking gesteld wordt. Zo wisten de mensen wanneer ze moesten vluchten.
Nu komt dat nog steeds voor, als we bijvoorbeeld in een gênante situatie terechtkomen of ons ergens voor schamen. Je hartslag en bloeddruk gaan omhoog, je begint te zweten en de rode wangen komen tevoorschijn. Na een tijdje trekt het gelukkig weer weg.
Veel mensen proberen het te verbergen, maar je kunt het eigenlijk het beste gewoon accepteren. Of er zelfs blij mee zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat andere mensen een blozend persoon juist aantrekkelijk vinden. Door te blozen toon je je emoties. Het maakt je menselijk, eerlijk en sympathiek. Hierdoor zijn mensen eerder geneigd je in vertrouwen te nemen. Schaam je dus niet voor je rode wangetjes en doe er je voordeel mee.
Lees ook:
De skiliften in Franse skigebieden blijven ook begin februari gesloten, zoveel is nu zeker. ‘We gaan naar een laagseizoen.’ Deze woorden van de Franse staatssecretaris...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon