scrollTop top

Dit is de reden waarom we van blozende mensen houden

Dit is de reden waarom we van blozende mensen houden

Iedereen heeft er wel een paar van in zijn vriendenkring. Mensen die om het minste of geringste rode wangen krijgen oftewel: beginnen te blozen. Dit wordt veelal gezien als schattig en is zeker geen slecht iets. Maar waarom blozen wij eigenlijk? En waarom houden we nu van blozende mensen?

Oertijd

Het begon allemaal duizenden jaren geleden, in de oertijd. Het zogeheten ‘oerinstinct’, dat houdt in dat er in je lichaam in noodsituaties een soort van ‘alarmsysteem’ in werking gesteld wordt. Zo wisten de mensen wanneer ze moesten vluchten.

Waarom blozen we?

Nu komt dat nog steeds voor, als we bijvoorbeeld in een gênante situatie terechtkomen of ons ergens voor schamen. Je hartslag en bloeddruk gaan omhoog, je begint te zweten en de rode wangen komen tevoorschijn. Na een tijdje trekt het gelukkig weer weg.

Bewezen: blozen is aantrekkelijk

Veel mensen proberen het te verbergen, maar je kunt het eigenlijk het beste gewoon accepteren. Of er zelfs blij mee zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat andere mensen een blozend persoon juist aantrekkelijk vinden. Door te blozen toon je je emoties. Het maakt je menselijk, eerlijk en sympathiek. Hierdoor zijn mensen eerder geneigd je in vertrouwen te nemen. Schaam je dus niet voor je rode wangetjes en doe er je voordeel mee.

Lees ook:

 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!