Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze karaktertrekken vinden mannen ongelooflijk aantrekkelijk

Anja
3 min read

Opscheppen, liegen, botheid en overdreven aanwezig. Dat vinden niet alle mannen leuk. Heel weinig zelfs. Welke karaktertrekken vinden mannen écht aantrekkelijk? En zijn die wel belangrijk?

Het is een psychologisch proces

Fysieke aantrekkingskracht wordt onder andere bepaald door symmetrie in het gezicht, vrouwelijkheid en een gladde huid. Dat is de zogenaamde norm. Wat echt meespeelt zijn de mentale aantrekkingen. Het is van sleutelbelang hoe aantrekkelijk een vrouw door anderen gevonden wordt. Dat is een soort psychologische bevestiging – daarom vinden mensen het leuk om te horen dat hun lief knap is. Een gewenste eigenschap als ‘symmetrisch gezicht’ hoor je vaak. Dat wil echter niet zeggen dat daar altijd naar wordt gezocht. Het zijn best rekbare begrippen.  Als je iemand leuk vindt en/of graag mag, dan beschouw je diegene sowieso al positief.

Maakt het nog uit wie je bent?

Jouw ‘eigenschappen’ worden door een man alleen hard beoordeeld als hij jou nog niet leuk vindt. Die beoordeling is rekbaar. Want als je elkaar eenmaal leuk begint te vinden, is je standaard ver te zoeken. De aantrekking tot elkaar is dan sterker dan je eigen wensen. Je gaat dan gewenste eigenschappen op elkaar projecteren. Als je dus leuk wilt zijn voor een man, is het belangrijk dat je betrouwbaar bent, eerlijk, liefdevol en warm. Voor zowel mannen als vrouwen is lichamelijke aantrekkingskracht de belangrijkste eerste factor. Als die er niet of weinig is, zullen er waarschijnlijk weinig vervolgdates komen. Je kunt die aantrekkingskracht wel positief beïnvloeden. Zelfverzekerdheid, benaderbaar, flirterig gedrag, glimlachen en oogcontact zijn belangrijk in het aantonen van interesse. Deze signalen tonen in wezen aan dat je een partner zoekt.

Wees jezelf

De bovenstaande alinea’s kunnen best lastig zijn. Liefde is nu eenmaal geen makkelijk proces en de weg ernaartoe al helemaal niet! Een ongelooflijk cliché, maar wees jezelf. Het proces van liefde is al ingewikkeld genoeg, je kunt zelf dus beter niet te ingewikkeld worden.

Meer weten?

Docent Lars Penke wist door zijn onderzoek(en) het proces van liefde zoeken, liefhebben en de liefde in het algemeen te beschrijven. Zijn onderzoek heeft als een solide basis gediend voor dit artikel. In het boek Het geheim van de liefde van Leo Bormans beschrijft hij en andere onderzoekers en dokters alles over relaties, liefde en hoe wij ons gedragen tijdens de liefde. Een interessant boek!

 

Wist je dit? Liefde maakt echt blind!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…