Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit eet je het beste voordat je gaat sporten voor nog meer resultaat

Camille
2 min read

Als je gaat sporten is het belangrijk om ook op je voeding te letten. Als je gaat trainen moet je dat in ieder geval niet met een lege maag doen, want je spieren hebben energie nodig en dat halen ze uit de voeding die je binnenkrijgt. Het hangt er van af wat voor sport je gaat doen wat je het beste kunt eten. Als je gaat hardlopen heb je andere voeding nodig dan wanneer je krachttraining gaat doen.

Ga niet hardlopen met een volle maag

Het is een inkopper misschien, maar het is geen goed idee om te gaan hardlopen als je kort daarvoor een flinke maaltijd hebt genuttigd. Hardlopen met een volle maag is geen pretje, Je maag is druk bezig om het voedsel te verwerken en dat gaat niet echt lekker samen als je daarna een halve marathon gaat lopen. Je moet er dus voor zorgen dat je ruim van tevoren goed hebt gegeten. Je spieren hebben koolhydraten en vooral eiwitten nodig om te kunnen functioneren. Een lichte maaltijd voordat je gaat sporten is de beste keuze. Omdat je tijdens lichamelijke inspanning veel vocht verliest is water drinken tijdens de training erg belangrijk.

Eiwitten zorgen voor sterkere spieren

Koolhydraten worden in ons lichaam vooral omgezet in suiker, wat als vet wordt opgeslagen. Eiwitten daarentegen zorgen voor de aanwas van spieren als je gaat trainen. Dus het is verstandig om voor het sporten, maar ook als je een dieet volgt om wat kilo’s vet te verliezen, een eiwitrijk dieet te volgen. Eiwitten zitten vooral in zuivelproducten en in vis, kip en kalkoen.  Maar vergeet niet dat je lichaam ook koolhydraten nodig heeft. Het is niet verstandig om producten als brood, noten en zaden volledig uit je dieet te verbannen.

Lees ook:

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…