Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze dingen eet je beter niet voor je gaat sporten

Anja
2 min read

Je kent het wel, je bent aan het hardlopen en je maag begint te borrelen. Of je krijgt die vervelende steken in je zij. Waarschijnlijk heb je iets verkeerds gegeten voordat je begon met sporten. Hieronder een lijst met dingen die je beter niet kunt eten voordat je gaat sporten.

Avocado

Avocado wordt ook wel het groene goud genoemd. Heerlijk om te eten, maar de gezonde vetten in avocado verteren traag. Daardoor gaat je lichaam met zichzelf de strijd aan om dit proces te versnellen en voor bloedtoevoer te zorgen. Dit kan buikkrampen veroorzaken en daar heb je natuurlijk geen behoefte aan als je aan het sporten bent.

Sla

Sla is natuurlijk heel gezond, maar zo vlak voor het sporten kun je deze groente beter niet eten. De vezels, die normaal heel goed voor je zijn, hebben een vervelende werking op je maag wanneer je gaat sporten. Je kunt tijdens het sporten last krijgen van gasvorming en een opgeblazen buik.

Gekruid eten

Misschien houd je erg van gekruid en zout eten. Voor het sporten is het echter niet aan te raden om een pittige maaltijd naar binnen te werken. De pittige kruiden en het hoge zoutgehalte kunnen maagzuur veroorzaken tijdens het sporten.

Hummus

Hummus is heel lekker (en gezond) op een broodje of bijvoorbeeld door een salade. Voor het sporten is het echter niet aan te raden. Hummus is rijk aan complexe koolhydraten, deze verteren heel traag en hierdoor kun je last krijgen van gasvorming en een opgezwollen buik tijdens het sporten.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…