Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom is de juiste ademhaling belangrijk tijdens het sporten

Anja
2 min read

Op de juiste manier ademen lijkt iets natuurlijks, maar er zijn veel mensen die hun ademhaling nog wel kunnen verbeteren. Zeker als je aan het sporten bent, kan het lastig zijn om jouw gewone ademhaling door te laten gaan en je niet mee te laten slepen door de oefeningen die je aan het doen bent. Je bent misschien voornamelijk bezig met de oefening zelf, maar het is wel erg belangrijk dat je ook aan je ademhaling denkt. Waarom dit zo belangrijk is en hoe je goed kunt blijven ademen tijdens het sporten, lees je in dit artikel.

Het belang van een goede ademhaling tijdens het sporten

Om te kunnen sporten, heb je energie nodig. Zeker als je intensieve oefeningen doet of lang sport (bijvoorbeeld omdat je een lang stuk gaat hardlopen), is het belangrijk om voldoende energie te hebben. Je houdt er misschien geen rekening mee, maar een goede ademhaling draagt ook bij aan de energie die je hebt als je gaat sporten. Voor de energieverbranding van het lichaam is namelijk zuurstof nodig en om dit zuurstof te kunnen verkrijgen, heb je een goede ademhalingstechniek nodig. Kortom: adem je niet goed, dan krijg je niet voldoende zuurstof en dit merk je aan jouw energieniveau.

Een goede ademhaling tijdens het sporten: zo doe je dat

Het is niet gemakkelijk om een goede ademtechniek te hanteren bij het sporten en zeker niet als je een beginner bent, als je een intensieve sport beoefent of als je niet zo goed weet hoe je moet ademen tijdens het sporten. De beste manier om je ademhaling op peil te houden, is door zo ‘normaal’ mogelijk proberen te ademen. Laat je adem niet stokken, sla geen ademteugen over en adem niet te kort, maar blijf ademen zoals je dit altijd doet. Door steeds op je ademhaling te blijven letten tijdens het sporten en een goed ritme te vinden in jouw ademhaling, kun je jouw ademhaling ‘normaal’ houden.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…