Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de MEEST verslavende voedingsmiddelen

Bram
2 min read

Is jou zakje chips ook in een mum van tijd leeg? Meer dan 20% van de bevolking is verslaafd aan een of ander voedingsmiddel. Hoe komt het dat sommige voedingsmiddelen verslavender dan andere? wij maakten een lijstje van de meest verslavende voedingsmiddelen, vind jij het ook moeilijk om hieraan te weerstaan?

Wat maakt onze voeding verslavend?

Sommige voedingsmiddelen stimuleren het beloningscentrum in onze hersenen. Ook drugs heeft een groot effect op het beloningssysteem in de hersenen. Het is dan ook niet verbazend dat sommige voedingsmiddelen even verslavend kunnen zijn als drugs. Hierdoor gaan we ons overeten en worden we dikker.

Bewerkte voedingsmiddelen zijn verslavender

Grote voedingsbedrijven spenderen hopen geld aan het optimaliseren van hun voedingsproducten. Wetenschappers doen enorm veel testen om de combinatie van vet, suiker en zout te perfectioneren. Op die manier zorgen ze er eigenlijk voor dat wij verslaafd worden aan hun ongezonde producten. Er is zelfs een wetenschappelijke term ontstaan voor de meest verslavende combinatie vet, suiker en zout. Het zogenaamde blisspoint of ‘genotspunt’.

Het ‘genotspunt’ in bewerkte voeding wordt verhoogt

Een voedingsmiddel bereikt het blisspoint of ‘genotspunt’ als het optimaal verslavend werkt. Het beloningscentrum in onze hersenen wordt aangesproken en we gaan er meer van eten. Goed voor de voedingsbedrijven, slecht voor onze gezondheid.

De 10 meest verslavende voedingsmiddelen op een rijtje

De meest verslavende voedingsmiddelen zijn stuk voor stuk bewerkte etenswaren. De voeding is ongezond en bevat veel vet en suiker of zout.

  1. Pizza
  2. Chocolade
  3. Chips
  4. Koek
  5. Roomijs
  6. Frietjes
  7. Cheeseburgers
  8. Frisdrank
  9. Taart
  10. Kaas

Laat je niet vangen!

Door zo veel mogelijk verse ingrediënten te gebruiken vermijd je in de val van voedingsbedrijven te lopen. Bewerkte voedingsmiddelen zijn misschien wel makkelijk in gebruik, eens je verslaafd bent is het moeilijk om eraf te blijven. Laat bewerkte voedingsmiddelen maar in de rekken liggen, jij weet wat goed is voor je lichaam!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…