De Vaccine Wars laaien op: China en Rusland gaan in de aanval
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Inhoud
Het festivalseizoen is volop aan de gang: de komende weken kan je bijna elk weekend wel ergens op festival terecht.
Dat betekent genieten van muziek, het mooie weer en ook op tijd en stond een hapje en drankje. Van een kraampje op het festivalterrein of gewoon zelf gemaakt op de camping natuurlijk!
Maar op zo’n festival kan het erg warm zijn en zijn voorzieningen beperkt. Hoe zorg je ervoor dat je veilig en vooral hygiënisch kan eten?
Uitbaters van food trucks of eetkraampjes moeten uiteraard aan een aantal maatregelen op vlak van hygiëne voldoen. In België houdt het FAVV (Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen) daarom op verschillende evenementen een oogje in het zeil.
Maar als consument kan het natuurlijk nooit kwaad om zelf een korte hygiënecontrole te doen voor je iets bestelt.
De persoon die je bestelt, speelt natuurlijk een cruciale rol bij hoe hygiënisch je eten bereidt wordt. Laat een kraampje dus gerust links liggen als die persoon:
Ook het werkblad moet schoon zijn. Check steeds deze zaken eens:
Natuurlijk kan er ook tijdens de bereiding van je voedsel zelf nog vanalles mislopen.
Controleer of de ingrediënten (zeker vlees) koel en gescheiden bewaard worden. Eten mag niet ontdooid worden op kamertemperatuur (wel in de microgolf of koelkast). Neem ook nooit verband voedsel aan.
Informeer eventueel ook eens naar mogelijke allergenen in de producten.
Laat je budget het niet toe om altijd op de wei te eten? Dan kan je natuurlijk nog steeds je eigen potje koken. Maar ook hobbykoks moeten uiteraard op hygiëne en voedselveiligheid letten. We zetten de beste tips op een rijtje!
Geniet van de festivals en laat het smaken!
Bron: FAVV
Een jaar nadat het coronavirus voor het eerst op grote schaal in China werd gemeld, pitchen de staatsmedia en ambtenaren van het land een...
Een podcast met o.a. sportarts Ruben De Gendt en diëtiste Julie Raekelboom
Een podcast met o.a. Nina Mouton,
de schrijfster van het boek
Een podcast met o.a. fervente vasters Dr. Servaas Bingé en Pieter Loridon