Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Het lekkere zomerse drankje: kokoswater

Camille
2 min read

Kokoswater is, zoals je waarschijnlijk al had verwacht, afkomstig uit de kokosnoot. Wanneer de meeste mensen denken aan een kokosnoot dan zie zij vaak een harige, bruine noot voor zich. Deze kokosnoten zijn echter al wat oudere en bevatten weliswaar zoet vruchtvlees, maar slechts weinig kokoswater. In de jongere kokosnoten, deze hebben een groene schil, zijn wel rijk aan kokoswater.

Zomers drankje

Tijdens een warme zomerdag is het belangrijk om je vochtbalans op peil te houden, omdat je anders uitdrogingsverschijnselen kunt krijgen. Kokoswater is rijk aan calcium en kalium waardoor vocht erg goed door je lichaam wordt opgenomen. Wanneer je een glas kokoswater op een zomerse manier serveert, bijvoorbeeld met ijsblokje en een garnering van een zomerse vrucht, dan weet je zeker dat je een bijzondere indruk maakt op je familie en vrienden.

Weinig calorieën

In de zomer wil er op je best uitzien en is het binnenkrijgen van te veel calorieën voor de meeste mensen not done. Kokoswater is voor mensen die op hun lijn willen letten, of af willen vallen, absoluut een aanrader omdat een groot glas minder dan 40 kilocalorieën bevat. Een dergelijk glas bevat minder dan 8 gram koolhydraten.

Ideale dorstlesser

Kokoswater is, na water, één van de beste dorstlesser op een warme dag. Bovendien is de smaak erg aangenaam en geef je glas meteen een zomers tintje. Bovendien kun je, als je daar van houdt, aan kokoswater wat vruchtensap, of verse vruchten, naar keuze toevoegen. Op die manier kun je naar hartenlust variëren en een zomers drankje maken dat volledig is aangepast aan je persoonlijke smaak.

Verkrijgbaarheid van kokoswater

In tegenstelling tot een paar jaar geleden kun je tegenwoordig in steeds meer supermarkten kokoswater kopen. Doordat je kokoswater gemakkelijker kunt kopen, is de keuze voor dit zomers drankje ook veel eerder gemaakt.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…