Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe ongezond is het dagelijks drinken van frisdrank?

Milan
3 min read

Iedereen weet het, maar toch drinken we met zijn allen nog steeds frisdrank. Het is namelijk ongezond door de hoge waarden van onder meer suiker. Het kan per type verschillen hoe slecht het voor je is, maar gezonde frisdrank bestaat eigenlijk niet. Toch zijn er ook nog wel elementen ervan die op bepaalde momenten zeker van pas kan komen.

Wanneer is frisdrank wel ‘goed’?

Je kunt last hebben van een tekort aan frisdrank. Dat kan bijvoorbeeld na een avondje stappen of wanneer je om gezondheidsredenen meer suikers nodig hebt. In frisdrank zitten naast suiker ook aroma’s, water en eventueel extracten voor de smaak. Hoewel je soms lichamelijk  er een boost van krijgt, is het niet goed om dit elke dag te drinken.

Waarom niet elke dag?


Er zijn zeer diverse redeneringen om te onderbouwen dat elke dag frisdrank niet goed voor je is. Vooral voor de gezondheid kan het desastreus zijn. Frisdrank bevat heel veel calorieën die onder andere de kans op diabetes 2 en jicht doen verhogen.

Daarnaast heeft het een negatieve invloed op je hart, vooral door toedoen van de hoge mate van suiker. Tot slot ga je het merken op de weegschaal, maar ook aan een hangend buikje. Heb je wel eens teveel cola gedronken? Dan weet wat de inhoud hiervan doet met je buik, want enorme buikkrampen zijn vaak het gevolg.

Cola Light


Om de negatieve naam van frisdrank enigszins te verbeteren, zijn alle fabrikanten inmiddels wel gekomen met een light versie. Dit klinkt gezonder, maar het is maar de vraag of dit ook zo is. Zonder de vele suikers en aroma’s is er namelijk iets ander doorheen gegaan, want je moet wel de authentieke smaak behouden.

Daarom zitten in de light versie van frisdranken steeds vaker e-nummers, die mogelijk nog schadelijker zijn voor je gezondheid. Hier gaan we in de toekomst zeker nog meer over horen.

Je dagelijkse portie frisdrank


Als je het even kan zou je eigenlijk geen frisdrank meer moeten drinken. Een glas cola is echter wel eens lekker en als mix drankje is cola of Fanta ook vaak gebruikt. Probeer door de schadelijke elementen de frisdrank vaker te laten staan. Zowel nu als in de toekomst ga je daar de positieve gevolgen van ondervinden. Ter vergelijking; elke dag een glas bier of wijn is nog gezonder dan elke dag een glas frisdrank.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…