Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Kies voor een sportieve outfit die bij je past

Camille
3 min read

Het kiezen van een sportieve outfit is niet altijd even makkelijk. Het gaat hierbij natuurlijk voornamelijk om de functionaliteit, maar het oog wil ook wat. Volg onze tips goed zodat je er niet alleen goed uit ziet, maar ook nog eens veilig en verantwoord volop kunt sporten.

Sportbeha

Voor vrouwen is de sportbeha misschien wel het belangrijkste onderdeel van de sportieve outfit. Door de sportbeha worden de borsten tegen de romp gedrukt en zorgt dit voor een vermindering van beweging van de borsten.  Door middel van een geschikte sportbeha kunnen vrouwen sporten zonder enige hindering. Er zijn twee soorten sportbeha’s: de ingekapselde beha en de compressie beha.

De compressie beha drukt de borsten naar elkaar toe tegen de romp aan. Het is een beha die bestaat uit 1 enkel vlak elastisch materiaal, meestal met gekruiste banden op de rug. Deze beha is het best geschikt voor vrouwen met kleine tot middelgrote borsten, en wordt minder gebruikt bi intensieve spoten.

De ingekapselde beha bestaat uit 2 aparte cups van niet-elastisch materiaal. Deze beha heeft geen beugels, maar wel een elastische onderband die voor voldoende ondersteuning zorgt. De ingekapselde beha drukt de borsten onafhankelijk van elkaar tegen de romp aan.  Afhankelijk van de sport die je beoefent is één van deze twee beha’s van toepassing. De meeste merken van sportbeha’s houden rekening met de intensiteit van de sporten en bieden dus verschillende modellen aan. Deze benoemen ze met de termen: low, medium, high en maximum of extreme impact.

1. Low impact

Deze beha biedt een lichte ondersteuning en zijn voornamelijk geschikt voor de lage impact sporten. Bijvoorbeeld: yoga, golf, wandelen, fietsen etc.

2. Medium impact

Deze beha’s worden gebruikt voor de volgende sporten: dansen, fitness, skiën, fietsen.

3. High impact

Deze beha wordt vooral aangeraden bij de meeste balsporten, tennis en atletiek.

4. Maximum of extreme impact

De maximum impact beha’s bieden de maximale ondersteuning van de borsten bij sporten zoals lopen, gevechtsporten, paardrijden…

Sportschoenen

Het kiezen van goede sportschoenen is niet makkelijk. Je wordt hierbij het best bijgestaan door een specialist die weet wat je nodig hebt. Bij sportschoenen of hardloopschoenen is het van belang om de afwikkeling van het looppatroon te bestuderen. Het gaat er hier om dat je weet of je over- of onderproneert tijdens het lopen. Vaak wikkelt een voet zich niet geheel recht af tijdens het (hard)lopen en dit zou door de sportschoenen bijgesteld moeten worden. Het is dus enorm belangrijk om door een specialist je looppatroon te laten bestuderen.

Sportshirts

Als je een sport beoefent waarbij je veel gaat zweten, is het belangrijk om een goed shirt te kopen. Er zijn verschillende T-shirts op de markt die het zweet bijna niet opnemen. Hierdoor krijg je geen klam shirt dat aan je lichaam blijft kleven. Je zult merken dat dit enorm helpt tijdens het sporten wat betreft comfort, zeker tijdens de wat actievere sporten.  

Wij hopen dat onze kledingtips voor een goede sportieve outfit je zullen helpen de juiste keuzes te maken. Een goede sportieve outfit is zeker belangrijk voor een comfortabele manier van sporten.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…