Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Liegen is slecht voor je gezondheid

Bram
2 min read

Een leugentje om bestwil, dat moet toch kunnen of niet? Nieuw onderzoek toont aan dat liegen vooral slecht is voor je eigen gezondheid!

Mensen die liegen hebben meer stress

Als je liegt zullen je ademhaling en hartslag versnellen. En hoe langer je liegt, hoe meer stress je krijgt. Stress is nefast voor je lichaam. Mensen met veel stress hebben 25% meer kans om een hartaanval te krijgen. Ook andere gezondheidsproblemen zoals overgewicht, depressie en zelfs kanker worden in verband gebracht met stress.

Je krijgt een verstoord metabolisme en een hoge bloeddruk

Omdat je lichaam het stresshormoon cortisol aanmaakt krijg je een hogere bloeddruk en wordt je metabolisme verstoord. Dat leidt tot overgewicht en hartproblemen.

Mensen die liegen hebben concentratieproblemen

Je hersenen zijn niet gemaakt om twee dingen tegelijk te doen. Als je denkt aan je leugen zal je je nog moeilijk op iets anders kunnen concentreren. Het vertellen van een leugen vergt enorm veel energie. Je hebt veel verbeelding en creativiteit nodig om je leugen geloofwaardig te houden. Energie die je eigenlijk best wel aan nuttigere dingen kan besteden.

Van een leugen wordt je niet bepaald vrolijk

Mensen die met een leugen leven hebben het moeilijker om gewone dagelijkse taken uit te voeren. Dat komt omdat het gewoon niet prettig is om een geheim te hebben. Het maakt niet uit hoe groot je geheim is maar wel hoe erg je er zelf onder lijdt.

Van liegen wordt je moe

Als je liegt wordt het stressgebied in je hersenen geactiveerd. Als dat hersendeel geprikkeld word zal je je moe voelen. En hoe groter de leugen, hoe meer je energie zal dalen.

De oplossing? Vertel gewoon de waarheid!

Het slecht gevoel en de stress die samengaan met een leugen verdwijnen voor de helft als je toch de waarheid zegt. Al was het maar voor je eigen gezondheid, vertel gewoon de waarheid!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…