scrollTop top

Waarom eten met mate zo lastig is?

Waarom eten met mate zo lastig is?

Je hebt het gevoel dat je niet ‘te veel’ eet, maar toch blijven de kilootjes er maar aankomen. Hoe komt dit nu? Zonder dat we het door hebben, eten we meer dan we willen. Extra opscheppen, snacks tussendoor, noem maar op. Waarom is het nu zo lastig om te eten met mate? Wij zochten het voor jullie uit.

Onderzoek

De Universiteit van Georgia voerde samen met de Duke university een onderzoek uit waarin ze op zoek gingen naar het antwoord op de vraag: "Waarom is het lastig om met mate te eten?"

Resultaten

Het antwoord hierop is simpel, maar verschilt zoals zoveel dingen per persoon. Het ligt allemaal aan de hoeveelheid van wat je eet of drinkt. Neem bijvoorbeeld een kop koffie. Bij de één krijg je een kleine tas koffie, bij de ander krijg je een gigantische mok.

Uit het onderzoek bleek dat mensen erg slecht zijn in het beoordelen van wat een gemiddelde portie nu eigenlijk is.

Bedrijven spelen hier vervolgens weer handig op in, door hun voedingsmiddelen gezonder voor te stellen dan dat ze in werkelijkheid zijn. Kijk dus de volgende keer maar eens goed op het etiket van je pot pindakaas of zak chips! Zo kun je zien hoeveel calorieën er in jouw portie zitten.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!