Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom je noten moet weken

Bram
3 min read

Noten zijn een belangrijke bron van vezels en voedingsstoffen. Hoewel noten veel gezonde vetten bevatten zullen ze ervoor zorgen dat je sneller gewicht verliest. Door noten te eten zal je sneller een voldaan gevoel hebben en minder eten. Dat noten gezond zijn is dus duidelijk, maar waarom moeten we ze eerst weken voor we ze opeten?

Noten zijn moeilijk te verteren

Wist je dat noten enzyme remmers bevatten? Dit is een stof die ervoor zorgt dat noten moeilijk te verteren zijn. Hierdoor is het moeilijk om alle voedingswaarden uit noten op te nemen in ons lichaam. Door de noten 8 tot 12 uur in water te weken wordt de ontkieming van de zaad gestart. Dit maakt noten veel makkelijk te verteren.

Noten maken het je schildklier moeilijk

Noten bevatten bepaalde stoffen, Goitrogenen, die je schildklier trager doet werken. Een goed werkende schildklier is erg belangrijk ivoor het behouden van een gezond lichaamsgewicht. Gelukkig bestaat er een manier om deze stoffen makkelijk en veilig uit noten te verwijderen.

Noten laten weken!

Dat noten slecht te verteren zijn en de schildklier belasten klinkt bijna alsof noten toch niet zo gezond zijn als gedacht. Niets is echter minder waar! Door noten enkele uren in water te laten weken worden de slechte stoffen volledig afgebroken en zijn noten beter te verteren.

  • goed voor de spijsvertering

Door noten te laten weken worden de enzyme remmers die in noten zitten volledig afgebroken. Hierdoor kan je noten beter verteren.

  • bevordert opname van vitaminen

Omdat je geweekte noten beter kan verteren zullen voedingsstoffen beter opgenomen worden in je lichaam. Je kan dan ten volle genieten van alle vitaminen en mineralen uit noten.

  • verwijderd toxische stoffen

De slechte stoffen die je schildklier trager laten werken worden helemaal afgebroken als je noten laat weken. Nu er geen toxische stoffen meer in de noten zitten is er geen enkele reden meer om ze niet op te eten!

Hoe moet je noten laten weken?

  1. Leg de noten in een glazen bokaal en giet er voldoende water over. Je kan als je wil een theelepeltje zout toevoegen voor de smaak.
  2. Laat de noten 8 – 12 uur staan. Harde noten moete langer weken dan zachte noten.
  3. Spoel de noten goed af en laat ze drogen op keukenpapier of gebruik ze onmiddellijk.
Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…