Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Word je eigen persoonlijke trainer in 10 stappen

Bram
3 min read

Het juiste trainingsschema volgen en de beste sportoefeningen kiezen is niet altijd makkelijk. Soms zou je willen dat je een persoonlijke trainer had. Maar wat als je zelf je eigen persoonlijke trainer kon worden? Het is niet zo moeilijk als het lijkt!

1.Stel een doel op voor jezelf

Een goed doel voldoet aan het SMART-principe. Dat wil zeggen dat het Specifiek is, je weet precies over wat het gaat. Het is Meetbaar, je kan nagaan wanneer je het doel bereikt hebt. Het is Realistisch, je kan het doel behalen. En als laatste moet je doel ook Tijdsgebonden zijn, dat wil zeggen dat je je doel op een bepaalde tijd ook moet behalen. Een goed doel is bijvoorbeeld: Ik kan binnen 4 weken 5 kilometer lopen in één uur tijd.

2.Motiveer jezelf

Ga na wat je motivatie is en herinner jezelf eraan. Gebruik motiverende muziek, kleef een motiverende spreuk op je koelkast. Doe alles om jezelf gemotiveerd te houden.

3.Stel een trainingsschema op

Stel een trainingsschema op waarmee je je doelen kan bereiken. Hoeveel dagen per week ga je trainen en hoe lang duren die sessies? Kies voor een schema dat je ook echt kan volhouden.

4.Ontwikkel je workout

Welke oefeningen en technieken ga je leren tijdens je workout? Stel verschillende workouts samen die je kan afwisselen.

5.Zorg voor voldoende afwisseling

Het is erg belangrijk om te variëren tijdens je workout. Probeer verschillende spiergroepen te trainen en nieuwe technieken te leren. Een gevarieerde training zal je bovendien gemotiveerd houden.

6.Meet je vooruitgang

Schrijf je vooruitgang op, zo kan je nagaan of je op de goede weg bent om je doelen te behalen. Het is ook erg leuk om na te gaan welke weg je al hebt afgelegd.

7.Blijf leren

Je bent je eigen persoonlijke trainer maar dat wil niet zeggen dat je alles al weet. Blijf leren, vraag raad aan andere trainers en lees zoveel mogelijk. Leren is een levenslang proces.

8.Vergeet het belang van gezonde voeding niet

Je trainingsschema mag nog zo goed zijn, als je ongezond eet zal het allemaal voor niets zijn. Vergeet het belang van een gezond en gevarieerd eetpatroon niet.

9.Geef je lichaam tijd om te herstellen

Je lichaam heeft rust en gezonde voeding nodig om goed te kunnen herstellen. Geef je lichaam hersteldagen zodat je jezelf niet te veel traint.

10.Onthoud, de volhouder wint!

Het duurt ongeveer 2 maanden voor je nieuwe workout een gewoonte wordt. Gezond zijn is een levenslang avontuur, wees geduldig en zet door!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…