Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo val je af met een eetdagboek

Camille
2 min read

Je wilt graag afvallen en probeert zo gezond mogelijk te eten, maar het wil maar niet lukken. Waar ga je nu de mist in? Wanneer je moeite hebt met het aanhouden van een gezonde lifestyle, raden we je aan om eens een eetdagboek te proberen. Zo'n dagboek is een simpele en duidelijke manier om een goed beeld te krijgen van je eetpatroon. Je schrijft alles op wat je eet.

Eetdagboek

Je hoeft hierbij niet al je voeding te wegen, maar maak wel een ruime schatting van de hoeveelheden. Ook is het belangrijk dat je hierbij het tijdstip van de maaltijd en je gevoelens noteert. Zo kan je zien wat voor voeding ervoor zorgde dat je in zo’n slechte bui was. Analyseer aan het eind van elke week je dagboek en kijk naar wat er beter kan. Het allerbelangrijkste is dat je eerlijk bent! De enige die je voor de gek houdt, is jezelf

.
Hieronder wat tips voor het bijhouden van een eetdagboek.

  • Noteer de maaltijden direct nadat je ze gegeten hebt. Als je voor het slapen gaan alle maaltijden + gevoelens nog moet opschrijven is de kans groot dat deze informatie niet accuraat is.
  • Laat anderen weten waar je mee bezig bent. Wanneer anderen weten dat je aan het afvallen bent en een eetdagboek bijhoudt, kunnen zij hier rekening mee houden. Ook kun je samen met een vriendin je dagboek analyseren en vervolgens brainstormen over wat er nu beter kan.
  • Wees niet te streng voor jezelf. Het kan nogal confronterend zijn als je telkens maar weer een ongezonde snack in je dagboek tegenkomt. Probeer niet alleen naar de negatieve dingen te kijken maar ook naar de positieve. Wanneer jij bijvoorbeeld een week lang dagelijks gezond ontbeten hebt, mag je jezelf best een schouderklopje geven!

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…