Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo weet je dat een mango rijp is

Camille
2 min read

De mango, een tropische vrucht vol van smaak en boordevol vitamines. Deze vrucht groeit voornamelijk in de tropen, maar wordt gelukkig ook gewoon verkocht in de Belgische supermarkten. Ze kunnen wel vrij prijzig zijn, daarom wil je wel zeker weten dat de mango die je koopt goed rijp is. Hoe kom je hier nu achter? Hieronder een paar manieren hoe je erachter kan komen of een mango rijp is!

1. Ruik aan de mango

Wanneer een mango een fruitige muskaatachtige geur heeft, is deze rijp. Is de mango geurloos? Dan kun je hem beter laten liggen, het duurt nog even voordat deze mango rijp is.

2. Knijp zachtjes in de mango

Knijp zachtjes in de mango, zonder hem teveel in te deuken. Wanneer deze mee geeft en de mango zacht is, dan is deze rijp!

3. Haal het kroontje/steeltje van de mango af

Verwijder het kroontje oftewel steeltje van de mango. Bekijk welke kleur de mango heeft op de plek waar het steeltje zat. Is deze groen, betekent het dat de mango onrijp is. Heeft deze plek een gele kleur, dan is de mango rijp.

4. Laat je niet gek maken door de kleur!

De meeste eet-rijpe mango’s zijn rood of diepgeel van kleur. Vertrouw echter niet op de kleur om de rijpheid van de mango te beoordelen. Ook onrijpe mango’s kunnen deze kleuren hebben.

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…