Quinoasalade met mango

quinoasalade-met-mango.jpg

Quinoa staat bekend vanwege de vele gezonde voedingstoffen die erin voorkomen. Omdat het ook zeer voedzaam is en een uitstekende bron van vezels, is het een geschikte basis voor een heerlijke salade. Dit recept van quinoa met mango brengt je heel gemakkelijk in tropische sferen!

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Zeef
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Grote kom
  • Maatbeker

Ingrediënten 1 persoon

  • 1 mango
  • 150 gram Quinoa
  • 30 gram rucola sla
  • 50 gram feta kaas
  • 50 gram cherry tomaten
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • ½ theelepel zwarte peper
  • 1 Becel Original vloeibaar

Bereiding van Quinoasalade met Mango

  1. Giet de quinoa in de maatbeker om de juiste hoeveelheid te meten (150 gram). Spoel het met een zeef schoon onder stromend water en voeg de omgespoelde quinoa toe aan de kookpan.
  2. Houd hiervoor de verhouding 1:2 aan. (1 deel quinoa en 2 delen water). Breng het op matig vuur aan de kook en laat het 12-15 minuten koken.
  3. Was de mango en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees eraf tot aan de pit en hak het op de snijplank in middelgrote blokjes van 2-3 centimeter.
  4. Was de cherry tomaten en snijd ze in gelijke partjes. Meng ze samen met de mango in de grote kom door elkaar.
  5. Zet de koekenpan op middelhoog vuur met 1 eetlepel Becel Original vloeibaar en bak 3 eetlepels pijnboompitten in enkele minuten goudbruin. Haal ze vervolgens van het vuur en doe ze bij de mango en cherry tomaten in de grote kom.
  6. Snijd de feta kaas in kleine blokjes van 2 centimeter en voeg deze er ook bij.
  7. Haal de quinoa van het vuur en laat het vocht goed uitlekken. Je zal al snel merken dat de quinoa tot wel 3x in volume is toegenomen! Strooi er een snufje zwarte peper overheen en roer goed door.
  8. Roer de quinoa samen met de andere ingrediënten door elkaar en doe de rucola (30 gram) ook bij de salade.
  9. Serveer de salade koel en eet smakelijk!

De zoete mango voegt in dit gerecht een heerlijke tropische smaak toe. Bovendien is mango een echte vitaminebom die geen vet bevat en laag is in calorieën. De licht pittige smaak van de feta kaas en rucola wordt perfect gebalanceerd met de friszoete cherry tomaatjes. Dankzij de avocado krijg je tevens de nodige gezonde vetten binnen. Voor meer variatie kan de rucola ook vervangen worden door gemende sla.