Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 redenen om meer Mango te eten

Olivier
2 min read

Waar vroeger nog de banaan de ‘koning van het fruit’ was, is dat tegenwoordig de mango. Hoe heeft de mango de banaan van de troon gestoten? Met andere woorden: waarom zou je mango eten?

1. Esthetisch hoogstandje 

Beeld je een fruitmand in. Stel je voor hoe die eruitziet. De soort mand zal per persoon verschillen, maar de inhoud niet. Waarschijnlijk bedacht je dat er in die fruitmand appels, peren en bananen zitten. Gezonde fruitkeuzes natuurlijk, maar erg droog en saai. Ook in de fruitmand voegen zij weinig kleur toe. De mango daarentegen, is een écht esthetisch genot. De groengele vrucht siert met zijn imposante formaat en kleuren de fruitmand tot een heel nieuwe dimensie.

2. Ongekende smaak

In de huidige foodhype waarin we ons bevinden, gaat het vooral om de gezonde aspecten van fruit. “Eet fruitsoort X want dat is goed voor je Y,” hoor je vaak. Eigenlijk best vreemd dat de smaak achterwege wordt gelaten. Want de mango, ja die mango, die heeft een overheerlijke smaak. Het is bijna lastig te beschrijven. Houd het op een fluweelachtige, zoete en aangename smaak. Je proeft gewoon dat je goed bezig bent. Heerlijk.

3. Verdiende hap

Als je nog nooit een mango hebt gesneden – of juist altijd voorgesneden mango koopt – bereid je dan maar voor. Een mango is een beste vrucht, met zijn gewicht van 200 gram. Daarnaast moet je het snijden onder de knie krijgen. Je snijdt de vrucht aan beide kanten een centimeter af (een soort van vierkant, eigenlijk), om zo de mangopit te kunnen verwijderen. En dat is nogal een pit; de kolossale pit weegt zo’n tien gram. Een mango bevat slechts zestig calorieën, maar met het snijden verbrand je ook al veel. Echt een verdiend tussendoortje!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…